Pedalează prin Ținutul Zimbrului!

1

Unul din obiectivele Asociației Ținutul Zimbrului este diversificarea și dezvoltarea posibilităților de petrecere a timpului în destinația cu același nume. Fiind o destinație ecoturistică, se au în vedere activități precum drumețiile, plimbările cu bicicleta, pachete ce includ patrimoniul cultural, artistic, natural, spiritual, evenimentele de promovare a valorilor locale, autentice, etc.

În ultima perioadă, au fost marcate cinci trasee de cicloturism pe suprafața destinației Ținutul Zimbrului.

Cele cinci trasee diferă din punct de vedere al gradului de dificultate, dar și ca lungime:

–  Târgu Neamț – Monumentul Vânătorilor de Munte – Stațiunea Oglinzi – Lunca – Târgu Neamț (15.4 km)

–  Târgu Neamț – Monumentul Vânătorilor de Munte – cetatea Neamț – Izvorul de Slatină – Nemțișor – Lunca – Târgu Neamț (24.66 km)

– Târgu Neamț –  Lunca – schit Cărbuna – Rezervația de zimbri Dragoș Vodă – schit Procov – Leghin – Schit Nifon– Mănăstirea Secu – Mănăstirea Sihla – Mănăstirea Agapia (57.42 km)

–  Târgu Neamț – Lunca – Mănăstirea Dobru – Mănăstirea Agapia – Mănăstirea Văcatec (38.64 km)

– Târgu Neamț – Lunca –  izvorul de slatină – schit Cărbuna – Mănăstirea Neamț – schit Procov – Mănăstirea Sihăstria – Mănăstirea Agapia Veche – Mănăstirea Agapia (61.75 km)

Traseele au trasate coordonatele GPS și sunt marcate pe harta ce apare în patru puncte din destinație. De asemenea, punctele sunt amenajate și cu suport pentru biciclete.

Acestea sunt doar câteva din traseele pe care vrem să le marcăm, astfel încât să poată fi folosite nu doar de localnici, dar și de cei care ajung la noi în destinație să -și petreacă vacanța„, ne-a precizat Geanina Fedeleș- președintele Asociației „Ținutul Zimbrului”.

Activitatea face parte din proiectul „Consolidarea destinației de ecoturism Ținutul Zimbrului” finanțat de către Fundația Româno- Americană și Fundația pentru Parteneriat, care susțin destinațiile de ecoturism din România să se dezvolte și să concureze cu regiuni la nivel internațional.

Ținutul Zimbrului se suprapune peste teritoriul Parcului Natural Vânători Neamț și al orașului Târgu Neamț și comunele Agapia, Bălțătești, Crăcăoani și Vânători Neamț. 

Microregiunea este certificată ca destinație ecoturistică la nivel național din anul 2016. În anul 2017, a fost inclusă în Top 100 Destinații Sustenabile la nivel mondial, iar începând din anul 2018 este printre primele destinații la nivel mondial în ceea ce privește natura și viața sălbatică.

Pedalează și tu, prin Ținutul Zimbrului!

Andreea Trăsnea

1 Comentariu
  1. George spune

    Toate traseele sunt superbe iar căile de acces sunt relativ bune. Însă am observat că pe multe dintre acestea sunt montate bariere care împiedică accesul auto. În principiu este un lucru bun pentru că de păstrează liniștea și nu mai apar nici mormane de gunoaie aruncate de prin mașini sau de gratargiii de serviciu, însă descurajează intr-o oarecare măsură vizitarea zonei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate