ISU Neamț, Peste 2300 de intervenții în ultimele două luni

0

ACTIVITATEA OPERATIVĂ

În perioada iunie – iulie 2019, în zona de competenţă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ s-au produs 2355 de evenimente care au necesitat intervenţia serviciilor profesioniste, voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă (în medie 38,60 pe zi), numărul evenimentelor la care s-a intervenit cu forţe specializate crescândcu 15,49% faţă de perioada similară din anul anterior când s-au produs 2039 de evenimente.

Forţele ISU Neamţ au mai fost solicitate în 85 situaţii, la care însă nu s-a intervenit din diverse motive:

  • în 16 situaţii, echipajele au fost întoarse din drum întrucât nu mai era necesară deplasarea acestora la locul evenimentului, din care 13 la echipajele de stingere şi 3 la echipajele SMURD;
  • în 52 desituaţii, echipajele au ajuns la locul evenimentului însă nu au acţionat deoarece 17situaţii au fost rezolvate de SVSU, populaţie sau s-a stins de la sine iar în 35situaţii persoanele au refuzat evaluarea medicală de specialitate;
  • în 27 situaţii, echipajele au ajuns la adresa indicată dar au constatat că evenimentul nu s-a produs sau pacientul nu exista, din care 15 la echipajele de stingere şi 12 la echipajele SMURD.

INTERVENŢIA LA INCENDII

În perioada iunie-iulie 2019, numărul de incendii produse în zona de competenţă a unităţii a scăzut cu 13,88%, de la 72 în 2018, la 62 în2019 (în medie 1,01/zi). Dintre acestea, 61 s-au produs pe teritoriul judeţului nostru iar 1 incendiu s-a produs în judeţul Iaşi, în care unitatea noastră intervine pe baza Planului comun de intervenţie.

Din cele  61 incendii produse pe teritoriul judeţului Neamţ, 19 s-au produs în mediul urban(31,14% din totalul incendiilor) şi 42 în mediul rural (68,85% din totalul incendiilor). Principala cauză a izbucnirii acestora au reprezintat-o instalaţiile electrice defecte.

Pagubele rezultate în urma incendiilor au fost estimate la cca. 342 mii lei, însă intervenţia serviciilor profesioniste şi voluntare a condus la limitarea pagubelor, fiind salvate bunuri în valoare estimată de cca. 3663 mii lei.

În perioada iunie-iulie 2019, o persoană a fost rănită ca urmare a producerii incendiilor iar o persoană a fost salvată, similar aceleeaşi perioade a anului trecut.

INCENDII DE VEGETAŢIE USCATĂ ŞI ALTELE

       În perioada iunie-iulie 2019, în zona de competenţă a inspectoratului au avut loc 2 de incendii de vegetaţie uscată şi altele – fără pagube materiale, spre deosebire de anul anterior când au fost înregistrate 13 incendii de vegetaţie.

INTERVENŢIA LA DESCARCERARE, PRIM AJUTOR CALIFICAT ŞI ASISTENŢĂ MEDICALĂ DE URGENŢĂ

Numărul solicitărilor pentru acordarea primului ajutor calificat, a asistenţei medicale de urgenţă sau pentru efectuarea operaţiunilor de descarcerare a fost în creştere în perioada iunie-iulie 2019, fiind executate 1848 de misiuni (din care 285 intervenţii ale echipajelor de terapie intensivă mobilă), spre deosebire de anul 2018 când au fost executate1301 misiuni (din care 228 intervenţii ale echipajului de terapie .

Echipajele de descarcerare, prim ajutor calificat şi terapie intensivă mobilă din cadrul S.M.U.R.D. Neamţ au executat misiuni pentru:

  • acordarea primului ajutor calificat şi a asistenţei medicale de urgenţă- 1817 misiuni;
  • descarcerarea la accidente rutiere – 20 misiuni;
  • asistenţa persoanelor blocate în apartamente – 7 misiuni;
  • asistenţa persoanelor degajari din alte cauze – 1 misiune;
  • asistenţa persoanelor căzute în locuri publice – 1 misiune;
  • alte intervenţii / asigurare măsuri eveniment – 2 misiuni.

Cele mai multe intervenţii ale echipajelor SMURD – 1238 – au fost înregistrate în mediul rural.

INTERVENŢII PIROTEHNICE

Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a executat 16 misiuni, din care 15 misiuni de asanare a teritoriului de muniţia rămasă neexplodată din timpul celui de-al doilea război mondial şi 1 misiune de distrugere a muniţiei asanate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate