ATENȚIE! Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Neamț avertizează

0
Foto caracter ilustrativ

Statistica incendiilor din ultimii ani arată că în județul Neamț se înregistrează un număr din ce în ce mai mare de arderi necontrolate ca urmare a acţiunilor de igienizare a terenurilor de vegetaţia uscată.

În unele cazuri, cetăţenii ard miriştile, resturile menajere ori vegetaţia uscată, fără a asigura supravegherea, în lipsa măsurilor de apărare împotriva incendiilor, în condiţii de vânt ori amplasând grămezile ce urmează a fi distruse prin ardere în apropierea şurilor, adăposturilor de animale sau furajelor, ceea ce conduce la propagarea rapidă a focului la gospodării şi anexele acestora, înregistrându-se pagube mari.

Pentru evitarea producerii arderilor necontrolate în perioada imediat următoare, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Neamț face apel la cetăţeni să respecte măsurile specifice de prevenire a incendiilor:

-să nu utilizeze focul deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt;

-să nu utilizeze focul deschis la distanţe mai mici de 10 m faţă de materiale sau substanţe combustibile (casă, şură, depozit de cereale, pădure etc) -arderea miriştilor, resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile să se facă în locuri special amenajate;

-cetăţenii se vor interesa la primărie în ceea ce priveşte planificarea zilelor şi locurile special amenajate în care se adună resturile menajere şi vegetaţia uscată din localitate în scopul arderii;

-arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi miriştilor să se facă numai pe baza permisului de lucru cu foc, după ce a fost informat în prealabil serviciul privat/voluntar pentru situaţii de urgenţă.

-să asigure supravegherea permanentă a arderii şi să stingă jarul după încetarea acesteia. Cetăţeni! Respectând măsurile de prevenire a incendiilor, vă protejaţi viaţa şi bunurile materiale.

Nu uitaţi, orice situaţie de urgenţă trebuie să fie anunţată, în cel mai scurt timp, la numărul unic 112!

Sursa: ISU Neamț

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate