Consiliul Județean alocă bani pentru eliminarea problemelor cu apa în Târgu Neamț și comunele arondate

0

În cadrul ultimei ședințe de Consiliu Județean Neamț, pe 31 octombrie, la rectificarea bugetului județului Neamț pe anul 2019 s-a aprobat un amendament la inițiativa președintelui CJ Neamț, Ionel Arsene, prin care s-a solicitat asigurarea sumei de 500.000 lei pentru întocmirea documentațiilor tehnico-economice în vederea realizării obiectivului de investiții de interes județean „Suplimentarea debitului de apă potabilă pentru zona Nord-Tg Neamț – aducțiune Preutești – Tg. Neamț”. Scopul obiectivului este punerea în siguranță a alimentării cu apă a locuitorilor orașului Târgu Neamț și a comunelor arondate. Pentru finanțarea acestei investiții s-a diminuat bugetul la capitolul Transporturi și s-au alocat banii pentru acest obiectiv.

În cadrul ședinței, președintele Ionel Arsene a argumentat propunerea în fața consilierilor județeni: „Avem o mare problemă cu aducțiunea de apă pe zona Preutești – Târgu Neamț, foarte multe comune și orașul Târgu Neamț având dese întreruperi ale debitului de apă pentru că avem o rețea foarte deteriorată. În atare condiții nu puteam să stau să aștept după proiectul european sau după alte surse de finanțare și am propus o suplimentare, o alocare a unor sume pentru a da drumul la documentațiile tehnico-economice pentru că e de datoria noastră, a celor care administrăm județul Neamț să rezolvăm această problemă extrem de dificilă pentru locuitorii din zona orașului Târgu Neamț. Așadar, cred că este o propunere onestă pe care eu, în calitate de președinte al CJ Neamț și inițiator a proiectului, v-o fac să alocăm această sumă pentru zona Târgu Neamț să rezolvăm problema apei în locuințele oamenilor.”

Amendamentul a fost aprobat cu 30 de voturi pentru.

„Problema apei curente în Târgu-Neamț și în comunele arondate va fi rezolvată! În ședința Consiliului Județean am propus alocarea sumei de 500.000 lei pentru demararea procedurilor – întocmirea documentației tehnico-economice în baza căreia încep lucrările. Astfel, se va putea asigura debitul de apă potabilă în zona Nord – Târgu-Neamț. Este o problemă care trebuie rezolvată urgent și am decis să începem proiectul cu bani de la bugetul județului, fără a mai aștepta finanțări europene. Situația durează de ceva timp și locuitorii ne cereau să luăm măsuri. I-am asigurat pe nemțeni de când am preluat mandatul de președinte că voi căuta soluții pentru toate problemele lor și cred că m-am ținut de cuvânt. În tot județul avem în derulare sau contractate proiecte de infrastructură și multe urmează să înceapă!”, a precizat Ionel Arsene după ședința de Consiliu Județean.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate