David- o poveste despre perseverență, bunătate și optimism/ Află cine e artistul târgnemțean care îi susține cauza!

0

David George Caragea are acum 2 ani și 8 luni și o experiență de viață cât pentru un om mare. Până acum doi ani, făcea lucruri normale pentru un copil de vârsta lui – zâmbea curios la lucrurile noi din jur, se bucura la auzul vocii părinților, încerca plin de curaj să facă primii pași și, bineînțeles, se juca alături de familie și prieteni. 

Însă, în mai 2018, lucrurile au luat o întorsătură nefavorabilă pentru el – i-au apărut mici punctulețe la ochi, care după numai câteva zile s-au mărit, iar părinții au mers la mai mulți medici pentru a obține un diagnostic pentru David. Pentru că lucrurile nu sunt niciodată simple, doctorii din România nu au reușit să identifice problema, așa că investigațiile au continuat la un spital din Turcia, unde verdictul pentru micuț a fost neuroblastom de gradul 4. Această afecțiune reprezintă, de fapt, un tip de cancer al sistemului nervos, iar când a fost descoperit la David, avea deja metastaze la cap și la măduva osoasă.

Din fericire, băiețelul a fost binecuvântat cu părinți minunați, care și-au pus toate forțele în lupta cu boala. Astfel, a urmat o lungă perioadă în care David a făcut 6 sesiuni de chimioterapie și a trecut printr-o operație, iar în luna ianuarie a acestui an minunea s-a întâmplat – micuțul nu mai avea nicio celulă canceroasă în corp.

Pentru a se recupera în urma tratamentelor, copilul avea nevoie de un transplant de celule stem, care l-ar fi ajutat să se bucure de viață așa cum o face orice prichindel care abia învață să meargă în picioare și să vorbească. De aceea, părinții au început o amplă campanie de strângere de fonduri cu scopul de a aduna cei 150.000 de euro necesari intervenției – au creat un număr unic de donații, au făcut parteneriate cu diverse organizații și companii și au înființat grupul de Facebook Viață pentru David

Însă, când totul părea să se termine cu bine, lucrurile s-au schimbat pe neașteptate – boala a recidivat, de această dată mult mai agresiv, iar suma strânsă pentru transplant a fost folosită pentru o nouă serie de investigații de specialitate, chimioterapie și alte proceduri. Din fericire, David a răspuns foarte bine la ultimul tratament, iar viața lui depinde acum de transplantul de celule stem.

Această procedură medicală se va realiza folosind celule de la unul din părinți, iar pentru a o putea achita mai au nevoie de 85.000 de euro. 

Cauza lui David a fost auzită de multe persoane cu suflet mare, care au contribuit la cheltuielile familiei de până acum. Pe grupul de Facebook, cei interesați pot vedea evoluția în timp real a micuțului și pot scoate la licitație diverse obiecte, iar banii adunați sunt transferați direct în contul lui.

Mobilizarea a fost și este impresionantă, salvarea micuțului fiind în prezent obiectivul comun a peste 10.000 de persoane fizice și juridice.

Printre cei care doresc să contribuie într-o manieră personală la vindecarea lui David se numără și Iulian Pișta, un tânăr artist târgnemțean care organizează la sfârșitul acestei săptămâni un concert în acest scop. 

Iulian Pișta se diferențiază pe scena muzicală printr-o fuziune de stiluri care se îmbină perfect, oferind publicului experiențe pline de emoție la concertele sale. El interpretează atât jazz și pop, cât și piese cu influențe rock, încântând audiența cu melodii din repertoriul românesc și din cel internațional. Și-a început formarea în urmă cu peste 10 ani, colaborând cu experți în domeniu, și a obținut de-a lungul timpului premii la numeroase concursuri.

Evenimentul pentru David va avea loc fizic la o terasă din București, însă va fi transmis și online, duminică,  16 august, începând cu ora 20:00. Poți urmări transmisiunea pe contul de Facebook al artistului sau accesând pagina locației – Yellow Club. 

Participarea este gratuită atât online, cât și la pub, însă cei care doresc pot face donații după propriile posibilități, iar 70% din suma strânsă va merge la David. 

Cei care donează vor intra automat într-o tragere la sorți, având ocazia de a câștiga un coș cu produse bio, oferit de două dintre cele mai de succes branduri nemțene tinere – Orange Valley și Znuts.  

Așadar, dacă vrei să intri și tu în comunitatea celor care îl sprijină pe David, urmărește live concertul lui Iulian Pișta de duminca aceasta și donează în unul din conturile de mai jos în perioada 6-19 august!

💰DONAȚIILE în cadrul concertului le puteți face în următoarele conturi:

REVOLUT:

Beneficiar: Iulian Pișta
Cont IBAN: GB75 REVO 0099 7067 4081 97
Bic: REVOGB21
Nr. Tel: 0756851818

BANCA TRANSILVANIA:

🇷🇴Cont IBAN (Lei):
RO55BTRLRONCRT0232121801

📍Pentru BT Pay: Nr. Tel: 0756851818( Iulian Pișta)

💶Cont IBAN (Euro):
RO05BTRLEURCRT0232121801
Titular Cont: Iulian Pista

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate