Câinii vagabonzi, cu burta la soare

4

      Organizați în haite, câinii comunitari își aleg un teritoriu, îndemnați de bunătatea “vecinilor” care uneori le oferă resturi de mâncare, din compasiune sau drept ofertă de pace.

      Câinii vagabonzi din poza de mai jos și-au stabilit zona de reședință în apropierea Liceului Tehnologic Vasile Conta Târgu Neamț, pe drumul parcurs zilnic de zeci de elevi.

      Par drăguți și inofensivi, fără instincte de violență, însă deseori aparențele înșeală. Stau cu burta la soare, sunt ei drăgălași, însă tot animale de pradă rămân. Sterilizarea oprește înmulțirea numărului de patrupede fără stăpân, dar nu le micșorează puterea letală, pe care nu se sfiesc s-o arate când sunt flămânzi sau se simt amenințați.

      Câinii comunitari continuă să fie o problemă pe străzile orașului. Totuși, să privim jumătatea plină a paharului: în ultimele luni nu au fost sesizate cunoscutele transporturi nocturne de câini vagabonzi aduși din alte localități  și debarcați pe malul Ozanei sau în zona Stadionului.

      Iubitorii de animale, oamenii împotriva ideii de eutanasiere a câinilor comunitari sunt invitați să “înfieze” oricând.

Andreea Trăsnea

10006414_685367854834582_263451979_oIMG_1235

 

4 Comentarii
 1. adi spune

  dupa ce au ucis 14 oamenii si au sfasiat peste 2 milioane mafia cutomaniaca face noi si noi victime.si romanii stau ca vitele sa fie muscati de maidanezi,ei si familiile lor

 2. EUTANASIATI MAIDANEZII spune

  Maidanezii trebuie eutanasiati pana la ultimu picior de javra

 3. ELENA spune

  Orice copil invata la scoala inca din clasele primare,despre animale si clasificarea lor.Pana acum nu am auzit sa fie considerat cainele animal de prada.
  De ce iubitorii de animale sa „infieze”,cand simplu este sa fie pusa in aplicare legea abandonului?Cu banii stransi din amenzi pot fi sterilizati,vaccinati si construite adaposturi.Un articol scris,de dragul de a fi scris!

  1. Onci spune

   Draga mea este greu spre imposibil sa intelegi ca orice animal carnivor este de prada,asta in special pt. ca ataca tot ce considera el ca poate manca,cu castrarea ai mare dreptate dar oamenii nu se tem ca vor fi f….. ci muscati,si nu in ultimul rand este clar ca nu trebuiesc adoptati ce crezi ca vor mancare,apa si medicamente???? Total gresit ei vor altceva :)))

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate