COD PORTOCALIU de vânt, ninsori și viscol în NEAMȚ

0

Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe avertizări cod galben și cod portocaliu de intensificări susținute ale vântului, dar și de ninsori și viscol, valabile inclusiv pentru județul Neamț.

Astăzi, până la ora 16.00, județul Neamț se află sub cod galben de vânt puternic, cu rafale de 55- 70 km/h.
În zona de munte vântul va avea intensificări cu viteze de 70…90 km/h, iar la altitudini de peste 1500 m, rafalele vor depăși 90…110 km/h, vizibilitatea va fi redusă și va fi viscol.


Codul portocaliu este valabil de astăzi, 17 ianuarie, la ora 16.00 până mâine, 18 ianuarie, la ora 8.00 și vizează zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură, și local în Carpații Occidentali și în nordul Carpaților Orientali, unde se vor semnala intensificări puternice ale vântului, viscol și vizibilitate foarte redusă.

Potrivit meteorologilor, în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură și local în Carpații Occidentali și în nordul Carpaților Orientali, vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110…140 km/h. Va ninge viscolit, local mai abundent (15…25 l/mp), vizibilitatea va fi foarte redusă, iar zăpada troienită.


Pentru mâine, 18 ianuarie, între orele 8.00 și 20.00, a fost emisă o a treia avertizare meteorologică, cod galben, cu intensificări susținute ale vântului.

      Pe parcursul zilei de marți, vântul va continua să prezinte intensificări în estul, centrul și local în sudul și sud-estul țării, precum și în zonele de munte.
      În Carpații Meridionali, îndeosebi în zona înaltă, vor fi rafale de 90…110 km/h, viscolind ninsoarea, iar vizibilitatea va fi redusă.
      În Moldova, viteza vântului va atinge 60…85 km/h, iar în Transilvania, Dobrogea, sudul Olteniei și local în Muntenia, 55…60 km/h
, transmite ANM.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate