elevii de la Liceul Economic „Vasile Conta” Târgu Neamţ şi Colegiul Tehnic „Ion Creangă” în vizită la Detaşamentul de Pompieri Piatra Neamţ

0

Luni, 06.07.2015, Detaşamentul de Pompieri Piatra Neamţ a fost vizitat de un grup de 33 de elevi din cadrul a două clase de gimnaziu din Liceul Economic „Vasile Conta” Târgu Neamţ şi Colegiul Tehnic „Ion Creangă” Târgu Neamţ.
Activitatea face parte din proiectul de orientare profesională „Primii paşi sunt importanţi: fiţi orientaţi” (cofinanţat printr-un program european de dezvoltare a resurselor umane), pe baza căruia Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ şi o societate din judeţul Iaşi au încheiat un parteneriat educaţional.
Pompierii le-au arătat elevilor o autospecială complexă, folosită pentru acţiuni de stingere a incendiilor, descarcerare şi prim-ajutor calificat, şi accesoriile din dotarea acesteia. De asemenea, copiii au avut ocazia să se echipeze cu unele accesorii de protecţie şi să vadă funcţionând autospeciala de intervenţie şi salvare la înălţimi (autoscara) cu nacelă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate