Proiectul “Nimeni nu e singur”, premiat la Gala Națională a Societății Civile Tinere

0

Proiectul ”Nimeni nu e singur”, realizat de Asociația Centrul Comunitar de Resurse Răucești a fost anunțat câștigător în cadrul Galei Naționale a Societății Civile Tinere.

Peste 130 de proiecte din toată țara au fost înscrise la categoriile Educație, Cultură și Artă, Umanitar, Ecologie, Sport sau Dezvoltare Economică și Socială. ”Nimeni nu e singur” este unul din cele cinci proiecte câștigătoare la secțiunea Umanitar, alături de proiectele unor asociații din județele Mureș, Satu Mare, Botoșani și Alba.

“Ne-am înscris în această Gală, nu neapărat cu gândul de a câștiga, dat fiind faptul că au participat și multe alte proiecte bune din toată țara. Oricum, se pare că toate energiile, acțiunile și gândurile pozitive care s-au derulat pe timpul acestui an și-au spus cuvântul în rezultatul obținut”, spune studenta Oana Cozma, participantă la proiect.

Organizată sub egida Ministerului Tineretului și Sportului, cu sprijinul Ministerului Educației Naționale și Prefecturii Covasna, Gala Națională a Societății Civile Tinere se desfășoară în perioada 21- 22 noiembrie la Hotel Clermont din Covasna. Sub deviza “Inspirăm o Nouă Generație”, în prima ediție vor fi acordate premii celor mai active și implicate organizații în activități de tineret și voluntariat din anul 2014, printre care și Centrul Comunitar de Resurse din Răucești.

“Consider că proiectul „Nimeni nu e singur” merită să câștige un premiu la această gală, și mă bucur că va veni deoarece acest lucru ne motivează  și  ne impulsionează mai mult pe viitor, pentru a duce mai departe munca de voluntariat în domeniile în care noi credem cu tărie. Îmi place să scriu proiecte pentru tineri și să lucrez cu ei pentru că simt dorința lor de a încerca să schimbe ceva când mulți au abandonat. Pentru că au vise atunci când mulți zac în deznădejde și lamentări. Pentru că mai au credința că viitorul e în ei atunci când marea majoritate îi acuză de un idealism nebun. Pentru că se pot face lucruri minunate cu bani puțini atunci când alții fac pe sfert cât noi cu sute și mii de euro, spune Ana Savescu, coordonatorul proiectului.10615937_891326944228542_659416343_n

Proiectul ”Nimeni nu e singur”, finanțat de Consiliul Județean Neamț a fost implementat de Centrul Comunitar de Resurse Răucești în perioada mai- septembrie 2014.

S-a urmărit dezvoltarea spiritului civic în rândul tinerilor, formarea de abilități și competențe prin implicare activă în acțiuni de voluntariat. Dintre activitățile desfășurate în cadrul proiectului amintim: Ești VIP (voluntar, Implicat și Pregătit)- activități practice de simulare în cazul producerii unor situații de urgență, în colaborare cu specialiști de la ISU Petrodava Neamț, Să fim solidari – ateliere și evenimente recreative, de socializare și artistice realizate în sprijinul persoanelor în vârstă, Flori pentru suflet – vizite în centre și la domiciliu, oferind sprijin moral și practic vârstnicilor, Poiana Volunarilor – tabără educativă în Apuseni și realizarea unui film documentar cu tema Importanța Voluntariatului.

 

Andreea Trăsnea

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate