Se schimbă vremea: COD PORTOCALIU de vijelii puternice și grindină, în NEAMȚ

0

  Pentru intervalul 17 august, ora 14:00 – 18 august, ora 05:00, meteorologii ne avertizează că vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 70...90 km/h, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30...40 l/mp și izolat 50...60 l/mp.


🚨ISU Neamț a înștiințat comitetele locale pentru situații de urgență și instituțiile cu rol în gestionarea fenomenelor meteorologice periculoase, în vederea luării măsurilor ce se impun în această perioadă.

👨‍🚒🚒 Forțele și tehnica de intervenție din dotarea ISU Neamț sunt pregătite să asigure în cel mai scurt timp intervențiile pentru limitarea efectelor produse de situațiile de urgență.

👨‍🚒‼️Recomandări pentru cetățeni:

🚨Pentru evacuarea normală a apelor pluviale, luați măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere.

🚨În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, NU traversați râurile prin apă și NU vă apropiați de malurile acestora.

🚨În situația manifestării vântului puternic, rămâneți în spații închise care să vă asigure protecția și evitați deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

Mai multe informații despre modul de comportare în cazul manifestării fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului FII PREGĂTIT (fiipregatit.ro/ghid/furtuna/ și fiipregatit.ro/ghid/ghid-inundatie/) sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate