Taberele ARC se deschid mâine la Oglinzi. Doi miniştri vor fi prezenţi

0

Marți, 26 iunie a.c., la Centrul de agrement Oglinzi din judeţul Neamţ are loc deschiderea oficială a programului de tabere „ARC” ediția 2018, dedicat în acest an celebrării Centenarului Marii Uniri.

La eveniment vor participa Natalia Elena Intotero-  ministrul pentru românii de pretutindeni, Ioana Bran – ministrul tineretului și sportului, reprezentanți ai autorităților locale și a cei 150 de copii din Bălți (Republica Moldova), Voivodina (Serbia) și Ungaria- participanți ai primei serii.

Ajuns la a zecea ediție, programul se adresează etnicilor români din afara granițelor, respectiv elevi, tineri, studenți din țările aflate în jurul granițelor și Balcani: Serbia, Bulgaria, Ungaria, Ucraina, Republica Moldova (inclusiv regiunea Transnistreană), Albania, Republica Macedonia, Croația, precum și românilor din diaspora de mobilitate din țări ca Italia, Spania, Franța, Belgia, Germania, Austria, Marea Britanie, Grecia, Canada, Statele Unite ale Americii etc.

Programul de tabere „ARC” își propune să creeze și să păstreze legături între cetățenii și etnicii români din diferite țări, să ofere cunoștințe despre cultura și civilizația românească, să promoveze valorile patrimoniului cultural românesc.

 „ARC” este parte a Programului de Guvernare 2018-2020 și face parte din pilonul Educație „Nicolae Iorga”, înscriindu-se în Planul anual de acțiuni proprii al Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.

 

sursa: comunicat Ministerul pentru Românii de Pretutindeni
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate