Târgu Neamț: Se redeschid Casa Memorială Veronica Micle și Muzeul de Istorie și Etnografie

0

Începând cu data de 20 iunie, Casa Memorială Veronica Micle Târgu Neamț și Muzeul de Istorie și Etnografie din Târgu Neamț își reiau activitatea cu publicul.

Ca fostă Școală Domnească ce a oferit posterității personalități ale culturii și vieții religioase, precum scriitorul Ion Creangă, filosoful Vasile Conta, lingvistul Alexandru Lambrior sau Patriarhul Nicodim Munteanu, instituția noastră a perpetuat această funcție educativă, punând la dispoziția vizitatorilor colecții inedite de arheologie, istorie și etnografie, care se îmbină într-o veritabilă lecție despre trecutul locuitorilor din Ținutul Neamțului”, transmite Complexul Muzeal Național Neamț.

Unul dintre locurile care păstrează vie amintirea poetei Veronica Micle (1850-1889) este Casa memorială din Târgu Neamţ, situată în vechea vatră a oraşului, pe drumul care duce către Cetatea Neamţ.

Programul de funcționare va fi cel obișnuit – de marți până duminică în intervalul 10.00-18.00. Luni este închis.

Accesul în unitățile muzeale se va face respectând următoarele măsuri pentru siguranța publicului, a personalului angajat și
pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-COV-2


1.Accesul publicului vizitator va fi permis în muzeu numai în condițiile purtării măștii (medicală/non medicală) pe toată durata vizitei. Masca trebuie să acopere gura și nasul.

2. Accesul în muzeu se face cu respectarea de către participanți a distanței de minimum 1,5 m între persoane.

3. Vizitatorii își vor dezinfecta mâinile cu dezinfectantul pus la dispoziție la intrarea în muzeu.

4. Vizitatorii vor utiliza covoarele cu dezinfectant pentru încălțăminte aflate la intrarea în muzeu.

5. Nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree). Accesul vizitatorilor va fi permis numai după termometrizarea non-contact (persoanele cu temperatura de peste 37,3°C și cele care refuză să li se verifice temperatura nu vor avea acces în muzeu);

6. Publicul va urma fluxurile de vizitare unidirecționale și va ține cont de observațiile afișate sau de indicațiile personalului care asigură supravegherea și îndrumarea.

7. Accesul este permis în grupuri de maximum 3 persoane (cu excepția familiilor cu 2 sau mai mulți copii); accesul grupurilor se face la un interval de 5 minute.

8. În spațiul expozițional se pot afla concomitent 30 de persoane. Accesul de noi vizitatori va fi permis gradual și progresiv, pe măsură ce persoanele care au vizitat expoziția au părăsit muzeul.

9. Nu se vor susține ghidaje de specialitate.

10. Vizita va fi limitată la un interval de cel mult 60 de minute.

11. După primele patru ore de la începerea vizitării expoziția permanentă va fi închisă timp de 30 de minute pentru dezinfectare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate