Trebuie să reușim să-i convingem pe tineri să devină antreprenori, ei pot fi atuul nostru pentru creșterea economică

0

      Deputatul PSD Ionel Arsene și-a afirmat, în cadrul declarației depuse la Camera Deputaţilor, susținerea pentru măsurile și programele adresate întreprinderilor mici și mijlocii și tinerilor întreprinzători.

      „2013 a fost un an cu rezultate pozitive, peste așteptări, pentru economia României, obținute de Executivul condus de premierul Victor Ponta. A fost nevoie de aproape doi ani pentru a reuși să reparăm ceea ce au stricat colegii noștri de la PDL și miniștrii pe care aceștia i-au susținut. Unul dintre cele mai grav afectate sectoare ale economiei a fost cel al întreprinderilor mici și mijlocii. Zeci de mii de IMM-uri au fost închise în timpul guvernului PDL, care nu i-a considerat suficienți de importanți pentru economia României pe micii întreprinzători. Salut faptul că în pachetul de măsuri al Guvernului în exercițiu, pentru perioada 2014-2015, IMM-urile au un rol foarte important. Este pentru prima dată când aceste întreprinderi primesc 0,4%”, a arătat Ionel Arsene.
Parlamentarul social-democrat a mai susținut că „pe lângă inițiativele adresate IMM-urilor, consider că este foarte importantă corelarea acestora cu măsuri de sprijinire a tinerilor în vederea implicării acestora în economia reală. Sunt convins că tinerii pot fi atuul nostru pentru creștere economică. Cu cât reușim mai mult să-i convingem că pot reuși ca întreprinzători privați, prin programe dedicate, cu atât mai mult economia țării noastre va beneficia de aportul lor spiritului lor de inițiativă și de inovație. Avem mulți tineri valoroși care pot fi orientați în direcția antreprenoriatului. Putem astfel să obținem beneficii duble pentru economie. Reducem probabilitatea ca tinerii noștri să fie afectați de șomaj și creștem posibilitățile de a crea locuri de muncă. Și mai obținem ceva: o economie dinamică și diversificarea activităților care aduc venituri la bugetul de stat.”.
Deputatul Ionel Arsene a făcut referire și la impactul măsurilor de sprijinire a IMM-urilor pentru județul Neamț.
„Luna aceasta și luna viitoare vor fi lansate patru programe care se adresează IMM-urilor și tinerilor antreprenori. În calitate de reprezentant al județului Neamț în Parlamentul României aș vrea să spun că pentru județul nostru sprijinirea IMM-urilor și a tinerilor antreprenori reprezintă o șansă extraordinară. Vreau să-i asigur pe cetățenii din Neamț că împreună cu reprezentanții administrației locale și județene voi căuta cele mai bune soluții pentru a reuși să-i încurajăm pe tinerii antreprenori și pe întreprinzătorii mici și mijlocii să profite de programele inițiate de Guvernul condus de Victor Ponta”, a mai susținut parlamentarul social-democrat.
1511018_592929844129683_1836437433_n

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate