Vești de la meteorologi, pentru Crăciun și Revelion. Cum va fi vremea în Moldova

0

Meteorologii au actualizat prognoza pentru următoarele două săptămâni, în intervalul 17 – 30 decembrie 2018 și aununță cum va fi vremea de  Crăciun şi Revelion. Potrivit ANM, de la sfârșitul săptămânii temperaturile vor crește, dar vom avea parte de precipitații.

Iată cum va fi vremea de Crăciun și Revelion în Moldova 

În perioada 17 – 20 decembrie vremea va deveni rece, cu maxime în medie cuprinse între -6 și -2 grade și minime, în medie regională, între -10 și -4 grade, cu cele mai scăzute valori în cursul zilei de 19 decembrie și respectiv în noaptea de 19/20 decembrie. Spre finalul primei sâptămâni temperatura aerului va crește, iar regimul termic se va apropia de cel normal, maximele se vor situa în medie între -1 și 1 grad, iar minimele vor tinde spre medii de -4 grade.

În cea de a doua săptămână nu vor fi modificări importante în câmpul valorilor termice, astfel încât vor fi medii ale temperaturilor diurne cuprinse între 0 și 3 grade și, ale celor nocturne, între -4 și -2 grade. Precipitații slabe vor apărea în data de 17 decembrie, dar și în perioada 21 – 30 decembrie, cu caracter local și temporar.

*****

La munte, în cea mai mare parte a intervalului regimul termic diurn va fi mai scăzut decât cel normal și va fi caracterizat de medii ale temperaturilor maxime între -3 și 0 grade. Cele mai ridicate valori vor fi în zilele de 20, 24, 25 și 26 decembrie.

În schimb, valorile termice nocturne vor fi strict negative și se vor situa în medie între -8 și -6 grade, posibil mai ridicate până în jurul a – 4 grade în nopțile de 25, 26 și 27 decembrie. Precipitații slabe cantitativ vor apărea în zilele de 17 și 18 decembrie, dar cu caracter local și temporar și în perioada 21 – 30 decembrie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate