31 iulie- Ziua Rangerilor/ Ce rol au ei, în Parcul Natural Vânători- Neamț:

0

31 iulie este Ziua Internațională a Rangerilor- o sărbătoare dedicată profesioniștilor care, prin activitatea lor, protejează patrimoniul natural și cultural al parcurilor naționale și naturale din întreaga lume.

Proclamată oficial în 2007, la inițiativa Federației Internaționale a Rangerilor (FIR), Ziua Rangerilor este marcată oficial și în România, din anul 2013.

Ce sunt rangerii?

Profesia de ranger este introdusă, de câțiva ani, și în Clasificatorul Ocupațiilor din România. Fișa postului cuprinde tot ceea ce trebuie să facă un ranger- așa cum a fost stabilit la nivel internațional.  

Pe teren, ei sunt ochii și urechile unei administrații de arii protejate. Pe baza informațiilor culese de ei, se iau deciziile de management ale Parcului. 

Rangeri în Parcul Natural Vanatori Neamt

„În aria lor de competenţă, pe teritoriul Parcului Natural Vânători Neamț, rangerii verifică respectarea legislației pe raza ariei protejate, oferă turiştilor informaţii şi ghidaj pe traseele turistice, educă şi îndrumă publicul, ajută la refacerea panourilor, a marcajelor, a locurilor de popas şi a altor dotări turistice, monitorizează flora și fauna, întrețin Centrul de vizitare.

Oameni simpli și dedicați, rangerii sunt cartea de vizită a Parcului Natural Vânători Neamț„, precizează Administrația Parcului peste care este suprapus Ținutul Zimbrului.

Ziua de astăzi este o șansă în plus pentru ca rangerii să devină cunoscuți și în România ca o categorie profesională demnă de respect.

La mulți ani cu împliniri tuturor rangerilor și în special celor care își desfășoară activitatea pe meleaguri nemțene!

Andreea Trăsnea

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate