4- 5 august, hramul bisericii din curtea Seminarului de la Mănăstirea Neamț

0

În perioada 4-5 august, Biserica „Sfântul Ioan Iacob de la Neamţ- Hozevitul” din curtea Seminarului Teologic Liceal Ortodox de la Mănăstirea Neamţ își cinstește ocrotitorul.

Cu multă bucurie, aducem la cunoștință tuturor credincioșilor și pelerinilor că odată cu ziua Sfântului Cuvios Ioan Iacob de la Neamț – Hozevitul începe >Paștele nemțean<, după cum a fost numit de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Române.

Aceste sărbători debutează la Seminarul Teologic de la Mănăstirea Neamț, în curtea căreia se află o frumoasă biserică închinată Sfântului Cuvios Ioan Iacob.

Ideea construirii acestei biserici la seminar a avut ca un principal argument faptul că Sfântul Ioan a fost profesor de limba română la Seminarul Monahal de la Mănăstirea Neamț, așa cum evocă documentele păstrate în arhiva mănăstirii„, precizează părintele Viorel Laiu, directorul Seminarului.

Programul liturgic începe astăzi, 4 august, la ora 18.00 cu slujba Privegherii. Vineri, 5 august, de la ora 6.00 se va săvârși slujba Aghiezmei celei Mici, Sf. Maslu și Acatistul Sf. Ioan Iacob.

De la 8.30 se va săvârși Sf. Liturghie care va fi oficiată de Înaltpreasfințitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, Preasfințitul Nichifor Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor și Preasfințitul Damaschin Dorneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților înconjurați de un sobor de preoți și diaconi.

Vă așteptăm cu drag!„, a conchis părintele Viorel Laiu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate