40 de blocuri din Târgu Neamţ vor rămâne fără apă dacă nu platesc datoriile catre ApaServ

0

   Untitled-14-1024x761  Luni, 14 octombrie ApaServ va face analiza datoriilor acumulate iar pe 15 octombrie, a doua zi, va trece la deconectarea celor 40 de bransamente. ”Avem o serie de bransamente in numar de 21, care nu au fost intr-un program de esalonare pana acum, datorita ordinului prefectului care a venit pe 13 si s-a sistat orice. Noi am reluat notificarile si le-am adus la cunostinta ca pe 14 vom face analiza. Insa, daca vor sa incheie programe de esalonare, ei vor achita intre 20-40% din totalul sumei notificate si ulterior vor trebui sa plateasca lunar acea rata de esalonare, plus factura curenta. Dar, din 97 de bransamente care au incheiat programe de esalonare asta vara, care si ele au fost notificate si vizate pentru debransare, sunt 19 care nu au reusit sa-si achite ratele. In mod normal, la cei care nu-si respecta esalonarea, noi nu ar trebui sa mai facem nicio notificare, ci ar trebui sa mergem direct sa executam debransarea. Cine nu respecta rata de esalonare, plus factura si programul in sine, va plati tot soldul odata si taxa de rebransare in functie de diametrul contorului. Adica 93,8 lei la contorul pana in 40 si dupa 40 e 510 lei. Insa, am reluat procedura sa-i atentionam, ca sa nu creada oamenii ca operatorul e omul negru”, a declarat Veronica Petrescu.

     Printre datornicii vizati se numara blocurile G1/100 cu debite de 882 de milioane lei vechi, G2/100 care datoreaza in jur de 600 de milioane lei vechi, G3/100 cu 305 milioane lei vechi, apoi sunt blocurile M2, M3, s.a. care la fel, datoreaza sume substantiale furnizorului ApaServ. Din cauza a 4 sau 5 persoane rau-platnice, care au acumulat asemenea datorii, suporta consecintele si ceilalti cu plata la zi: ”Sunt persoane care nu au platit niciodata de cand a preluat ApaServ. Si trebuie sa tinem cont ca toate aceste solduri sunt de la 1 noiembrie 2009 pana in 2013, pentru ca celelalte care au fost inainte la societatea Acvaterm, au ramas pe Acvaterm – 4 miliarde jumatate pe blocuri”. Iata si o veste buna pentru bunii platnici, realizabila intr-un viitor mai indepartat: ”Am inteles ca se va elibera o metodologie, care va fi analizata, discutata, in care se vor gasi modalitati de facturare individuala cu fiecare locatar de la bloc, dar prin intermediul asociatiei”.

Viorela Gherasim

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate