[7 mai/ FOTO] Strat de zăpadă pe Muntele Ceahlău

0


Recomandări privind deplasările în zona montană în perioada Covid19:
📍In primul rând, trebuie respectate toate regulile de siguranță specifice pentru activitățile montane la care trebuie să adăugăm toate precauțiile legate de Covid19.

📍Virusul rămâne o problemă, nu a dispărut și, inevitabil, putem să îl ducem cu noi și pe munte. Nu vom infesta natura, dar exista posibilitatea de a ne infesta între noi.

📍Deși pare ideal, să mergeți singur pe munte este deja un risc foarte mare. Păstrați o distanță de siguranță între membrii grupului pe toata durata excursiei sau a activităților desfășurate.

📍După o perioadă relativ mare de inactivitate sportivă și antrenament redus, capacitățile de efort si concentrare s-au diminuat, dar, muntele nu s-a schimbat, pericolele sunt la fel, iar gradul factorului de risc este mai mare, mai puțin antrenament generează mai multe accidente.

Recomandările noastre sunt :

📍Reporniți ușor, alegeți trasee de grad de dificultate mai mic și cu cât mai puține necunoscute.

📍Faceți o planificare cât mai bună a excursiei, comunicați intențiile dumneavoastră și timpul estimat pentru excursie celor din familie, prietenilor sau Salvamont-ului.

📍Activați pe telefon aplicația Salvamont-Vodafone, luați cu dumneavoastră un acumulator de rezervă și tot echipamentul necesar pentru o excursie în siguranță.

📍Atenție la animalele sălbatice, în această primă perioadă nu sunt obișnuite cu prezența noastră pe munte și nu știm cum pot reacționa.

📍Evitați excursiile care necesită campare, în zonele aglomerate, la cort sau în refugii, precum și aglomerările la sursele de apă sau toaletele din zonele de campare.

Recomandări privind covid19 :

📍Măsurați-vă temperatura înainte de a pleca si, evident, sa nu plecați dacă depășiți valorile normale, luați la voi mai multe măști, soluție igienizantă personală pe baza de alcool și o plasă pentru gunoi în care să puneți și măștile folosite.

📍In caz de eveniment montan procedurile sunt mult mai complexe, timpul de intervenție se prelungește, procedurile de lucru includ acum protocoale specifice Covid19 pentru siguranța salvatorului si a victimei, protocoale care complică manevrele de intervenție și transport.

🏕️Să ne reîntoarcem pe munte nu trebuie sa fie o problemă, dar, trebuie să fim cu mult mai atenți în toate etapele excursiei noastre !

🆘Nu uitați, echipele Salvamont Romania, prietenii Dumneavoastră de pe cărările munților, singurele structuri care dețin personal pregătit profesional și atestat pentru a interveni în soluționarea accidentelor montane, pot fi alertate prin sistemul unic de urgență și aplicația 112, iar, absolut orice informații despre zona montană se pot obține prin intermediul Dispeceratului Național Salvamont (0372126668 sau 0SALVAMONT) sau de pe aplicația SALVAMONT-Vodafone pentru telefoanele mobile.
18
sursa: cabanadochia.ro, Salvamont Romania

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate