7 zile cu aproape 250 de polițiști rutieri pe drumurile din Neamț. Sute de amenzi

0

În perioada 17-23 ianuarie a.c., poliţiştii Serviciului Rutier au acţionat, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pentru prevenirea accidentelor rutiere din județul Neamț.

Cei 245 de poliţiştii rutieri și de ordine publică participanți au acționat cu mijloacele tehnice din dotare pentru supravegherea traficului rutier, cu scopul de a preveni și combate principalele cauze generatoare de accidente rutiere.

Astfel, în cele 7 zile de acțiune, au fost constatate 789 de contravenții, 181 pentru încălcarea regimului legal de viteză, 61 contravenții pentru nefolosirea centurii siguranță de către conducătorii auto sau pasageri, 57 contravenții pentru abateri ale pietonilor,  4 pentru conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice și 486 contravenții pentru alte abateri de la  prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002.

De asemenea, au fost reținute 67 de permise de conducere, 18 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 18 permise pentru neacordarea de prioritate vehiculelor și pietonilor, 7 permise pentru depășiri neregulamentare, 5 permise pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice iar alte 19 permise de conducere au fost reținute pentru nerespectarea unor norme rutiere care atrag suspendarea dreptului de a conduce.

Pentru defecțiuni tehnice, polițiștii au retras 39 certificate de înmatriculare.

Pe parcursul activității, polițiștii au constatat 13 infracțiuni dintre care 5 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, 3 infracțiuni pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, 1 infracțiune pentru conducere a unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat și 4 infracțiuni pentru alte abateri de la regimul rutier.

***

La data de 24 ianuarie a.c., poliţiştii cu atribuții pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au desfășurat acțiuni pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora determinate de nerespectarea regimului legal de viteză de către conducătorii auto.

Astfel, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 175 sancțiuni contravenționale, în valoare de 97.000 de lei.

Ca măsuri complementare, polițiștii au reținut 19 permise de conducere, dintre care 13 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 3 pentru depășiri neregulamentare, 2 pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului și 1 pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice.

Totodată, pentru defecțiunile tehnice constatate, poliștii rutieri au retras 1 certificat de înmatriculare.

IPJ Neamț

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate