83 de camere video supraveghează Spitalul Orășenesc „Sf. Dimitrie” Târgu-Neamț

0

La Spitalul Orășenesc „Sf. Dimitrie” Târgu-Neamț, funcționează un nou sistem de supraveghere video. Urmează să fie implementat și un sistem de control acces și antiefracție.

Sistemul de supraveghere video este o componentă importantă a Sistemului de securitate a obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor. Va îmbunătăți calitatea servicilor medicale oferite de spital prin creșterea securității medicale a pacienților și personalului, va îmbunătăți securitatea fizică a pacienților și personalului, va crește gradul de securitate al patrimoniului spitalului, va crește capacitatea de răspuns în caz de necesitate si calamitate, va reduce riscurile legate de securitate„, a declarat dr. Alexandru Pătrașcu, managerul spitalului din Târgu-Neamț.

Noul sistem de supraveghere video, ca parte componentă a sistemul de securitate, asigură nivelul minim de securitate impus de Raportul de evaluare și tratare a riscurilor la securitate fizică și respectă legislația în vigoare privind privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor cât și legislația privind protecția datelor cu caracter personal GDPR.

Sistemul video este format din 83 camere video cu tehnologie IP, POE de ultimă generație, echipamente de transmisie și stocare a datelor cu tehnologii NVR, POE, monitoare video profesionale, peste 5 km de cablu. Deservește pavilioanele și punctele de acces acces în spital: corpul administrativ, Neonatologie /OG / Medicina internă/ Radiologie, Pediatrie/ Cardiologie, Boli infecțioase, Ambulatoriu, CPU și Chirurgie, Bloc alimentar si spălatorie, magazia centrală, arhiva, poarta principală de acces și porțile secundare, rampa deșeuri, centrala termică, stația de oxigen.

Sistemul video a fost executat de firmele SC Telekom Romania Communications SA și SC Netcom Activ SRL Suceava, conform proiectului de execuție al sistemului de securitate, avizat de Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Neamț.

Costul total al execuției sistemului video a fost de 116.543,34 RON fără TVA.

Achiziția s-a desfășurat prin sistemul de achiziții publice SICAP/SEAP. Sistemul are o garanție de doi ani.

Managerul spitalului, dr. Alexandru Pătrașcu a subliniat că vor fi continuate investițiile în sistemul de securitate a obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor din spital prin introducerea sistemului de control acces. Acest sistem va permite accesul pe baza de carduri de acces în spațiile medicale și în spațiile nemedicale din spital.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate