Proiect Erasmus la CSEI Târgu-Neamț

0

Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă (C.S.E.I.) Târgu Neamț anunță implementarea proiectului „MAGIC SEEN – Metode și jocuri utilizate în clasă – educație specială la nivel european (nr. identificare 2020-1-RO01-KA101-078566)”  în cadrul programului European Erasmus+, Acțiunea Cheie 1 – Educație școlară.

Proiectul se va desfășura în perioada 1.11.2020 – 31.10.2022, având o durată totală de 24 de luni, bugetul aprobat pentru implementare fiind de 27.900 euro.

Scopul proiectului MAGIG SEEN îl reprezintă formarea și dezvoltarea resursei umane didactice din cadrul centrului școlar în domeniul european, întrucât, prin deținerea unui personal calificat și format la nivel european, optimizăm calitatea actului educativ și terapeutic.

Acest proiect de mobilitate oferă cadrelor didactice din centrul nostru școlar oportunitatea de a participa la activități de formare în domeniul educației incluzive, în care are loc îmbinarea jocului și a mijloacelor multimedia pentru o bună desfășurare a procesului terapeutic.

Proiectul prevede dezvoltarea competențelor profesionale a 12 cadre didactice, din cadrul centrului școlar, prin participarea la patru activități de formare (câte trei participanți per activitate), activități organizate în Grecia, Franța și Italia.

          Ne așteptăm, ca în urma frecventării acestor cursuri, participanții să învețe despre utilitatea și accesibilitatea metodelor bazate pe joc și pe instrumente TIC, avantajele și dezavantajele utilizării acestor metode în procesul instructiv educativ, modalitatea de implementare a unor scenarii didactice prin intermediul jocurilor educaționale digitale, ținând cont de potențialul individual al fiecărui elev.

Manager proiect, Prof. dr. Mihăileasa Loredana

Responsabil diseminare, Prof. Toma Mihaela                                                  

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate