Covid în școlile din Târgu-Neamț

0

Tot mai mulţi elevi din zona orașului Târgu-Neamț sunt confirmaţi cu Covid. Dovadă stă numărul grupelor/ claselor în care activitatea școlară „față în față” a fost suspendată.

Elevii din 27 de clase ale unităților de învățământ din Târgu-Neamț învață în sistem online în aceste zile, ca urmare a cazurilor Covid confirmate la unul sau mai mulți dintre copiii din aceeași clasă.

Mai precis, cursurile cu prezență fizică sunt suspendate în 10 clase de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare”, 9 clase de la Colegiul Tehnic „Ion Creangă”, 3 clase de la Liceul „Vasile Conta” și 4 clase de elevi de la Școala Domnească nr.2, la care se adaugă o clasă de la Școala Postliceală Sanitară „Laureatus” Târgu-Neamț.

Activitatea școlară față în față este suspendată și în clase de elevi de la unități de învățământ din comunele limitrofe, de exemplu la Răucești, Vânători-Neamț, Agapia, Urecheni, Bălțătești.

*De asemenea, Creșa orașului Târgu-Neamț este închisă până la data de 18 octombrie, după ce un membru din familia unui angajat a fost confirmat pozitiv cu Covid.

În total, la nivel de județ, peste 250 de clase învață în sistem online, reiese dintr-o situație publicată astăzi, 12 octombrie, de ISJ Neamț:

Lista-unitatilor-scolare-cu-activitate-online-12-octombrie-2021-1

Cursuri on-line la confirmarea unui caz Covid

Potrivit noului ordin al miniștrilor Educației – nr. 5.338/01.10.2021 și Sănătății – nr. 1.082/01.10.2021 care a intrat în vigoare de la 1 octombrie, scenariul de funcționare al unității/ instituției de învățământ pe parcursul anului școlar/ universitar se va actualiza în funcție de cazurile confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o clasă/ grupă/ unitate de învățământ/ conexă.

  • Scenariul 1
    • participarea zilnică cu prezență fizică a tuturor antepreșcolarilor, preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de prevenire, indiferent de rata de incidență cumulată, până la suspendarea cursurilor cu prezență fizică, pe baza cazurilor confirmate într-o grupă/ clasă/ unitate de învățământ.
    • o unitate de învățământ în care niciun elev nu este confirmat pozitiv SARS-CoV-2, deci nicio grupă/ clasă nu este în sistem online
  • Scenariul 2
    • participarea zilnică în sistem online a elevilor, cu aplicarea dispozițiilor art. 6, în funcție de cazurile confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o grupă/ clasă/ unitate de învățământ, respectiv suspendarea cursurilor cu prezență fizică la nivelul grupei/ clasei/ unității de învățământ.
    • dacă într-o unitate de învățământ, chiar și un singur elev este confirmat pozitiv SARS-CoV-2, o grupă/ clasă se află în sistem online. Elevii din grupele/clasele unde nu este confirmat niciun elev pozitiv SARS-CoV-2 vor continua cursurile cu prezență fizică
    • dacă unitățile de învățământ în care numărul claselor care se află în sistem online este mai mic decât 50% din totalul grupelor/claselor din unitatea de învățământ, elevii din grupele/clasele unde nu este confirmat niciun elev pozitiv SARS-CoV-2 vor continua cursurile cu prezență fizică.
    • în cazul în care 50% din numărul total de grupe/clase din unitatea de învățământ își desfășoară activitatea în sistem online, întreaga unitatea de învățământ va avea cursurile suspendate pentru o perioada de 14 zile.

Cum numărul elevilor nevoiți să învețe de acasă este în continuă creștere, părinții copiilor care au până în 12 ani vor putea solicita să fie plătiți dacă stau acasă cu ei.

Andreea Trăsnea

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate