Top 5 obiceiuri financiare sănătoase

0
Business concept. Business people discussing the charts and graphs showing the results of their successful teamwork.

Deși s-ar putea să nu ai probleme cu banii acum, dacă nu îți controlezi finanțele, atunci acestea te vor controla pe tine. A avea un buget stabilit, precum și evitarea cheltuielilor inutile, investiții benefice ori utilizarea creditelor cu înțelepciune, reprezintă cea mai bună modalitate de a gestiona veniturile și cheltuielile. Rezervă-ți timp pentru a urmări cheltuielile în fiecare lună și pentru a adopta obiceiuri financiare sănătoase.

 

Stabilirea unui buget lunar și a obiectivelor

Una dintre cele mai bune modalități de a evita să intri în datorii, este să ții cheltuielile sub control. Stabilirea unui buget nu înseamnă doar a cheltui bani, ci și a economisi bani. Atunci când stabilești un buget, poți pune deoparte bani pentru lucruri precum facturi, economii și investiții. 

Ar trebui să începi cu un buget mic și să îl crești în fiecare lună. Dacă ai nevoie de ajutor pentru a începe, poți folosi instrumente online pentru planificarea bugetului. Notează toate cheltuielile zilnice. Apoi, verifică-le în raport cu bugetul înainte de a face orice achiziție. Știind cu exactitate unde se duc banii, vei putea gestiona cu ușurință cheltuielile necesare și pe cele la care poți renunța. 

Totodată, stabilirea obiectivelor te va motiva să reușești să le atingi. Dacă nu ai niciun obiectiv stabilit, atunci nu vei ști niciodată cât de mult poți economisi. Obiectivele stabilite ar trebui să fie realiste, dar suficient de provocatoare pentru a te menține motivat.

Economisirea banilor 

Economisirea banilor poate părea dificilă la început, dar odată ce te obișnuiești, devine o a doua natură. Începe prin a stabili o sumă-țintă pe care ai dori să o economisești în fiecare lună. Odată ce ai făcut acest lucru, asigură-te că pui acea sumă deoparte într-un cont separat. Apoi, continuă să economisești până când îți atingi obiectivul.

Atunci când economisești bani, nu te ajuți doar pe tine însuți. Oferi, de asemenea, un serviciu întregii familii. Economisirea finanțelor este o modalitate foarte bună de a construi o avere și de a avansa din punct de vedere financiar. 

Evitarea cumpărăturilor inutile și plata datoriilor

Acest sfat este deosebit de util pentru toată lumea. Achizițiile din impuls sunt cele pe care le cumperi fără să te gândești și te pot face să te îndatorezi. Înainte de a pleca la mall sau la magazin, întreabă-te dacă ai cu adevărat nevoie de acele produse. 

Evitând achiziționarea produselor inutile, vei putea plăti din timp datoriile. Datoriile sunt ceva cu care ne confruntăm cu toții la un moment dat în viață. Când vine vorba de plata datoriilor, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să te asiguri că ai un buget. Odată ce ai un buget, poți începe să faci plăți pentru datoriile tale. Asigură-te că plătești mai mult decât plata minimă în fiecare lună. 

Utilizarea creditului cu înțelepciune

Atunci când ai nevoie urgentă de bani, poți solicita un credit online in rate, însă nu înainte de a te întreba dacă ai cu adevărat nevoie de el. Compară diferite opțiuni de creditare și instituții financiare pentru a avea certitudinea că ai obținut un împrumut performant.
Dacă este posibil, încearcă să achiți întregul sold înainte de data scadenței. În acest fel, nu plătești dobânzi și vei scăpa de comisioanele suplimentare.

Investiții în afaceri

Cu cât câștigi mai mulți bani, cu atât mai mulți vei avea de investit. Investițiile reprezintă o modalitate inteligentă de a genera venituri pasive și de a crea avere în timp. Există diferite de investiții, inclusiv acțiuni, obligațiuni, fonduri mutuale, bunuri imobiliare și chiar criptomonede. Alege câteva care te interesează și continuă să investești în ele. Nu încerca să le faci pe toate deodată – în schimb, concentrează-te pe construirea unei clase de active înainte de a trece la următoarea.

Există diferite obiceiuri financiare pe care le poți adopta. Diferă în funcție de nevoie, iar unele pot fi extrem de simple, precum economisirea banilor prin pregătirea prânzului acasă mai degrabă decât achiziționarea lui din oraș. Altele te pot menține mai implicat, precum găsirea posibilităților de a obține venituri din investiții. Cu toate acestea, indiferent de modalitățile adoptate, cu puțină perseverență vei reuși să îți atingi obiectivele financiare. 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate