De ce trebuie să fii fericit azi?

0

Astăzi avem dublă sărbătoare. Este Ziua Internațională a Francofoniei și Ziua Fericirii. Dacă primul motiv de celebrare este binevenit doar în cazul iubitorilor de limbă franceză, de Ziua Fericirii fiecare dintre noi trebuie să aibă câte un zâmbet pe buze.

happy(1)Pe 28 iunie 2012, ONU a stabilit ca Ziua Internațională a Fericirii să fie sărbătorită pe 20 martie, pentru a încuraja guvernele lumii să acorde mai multă atenție stării de bine a cetățenilor. Anul acesta, Pharrell Williams a fost desemnat ambasador al Fundației Națiunilor Unite cu ocazia Zilei Internaționale a Fericirii. Pe diverse platforme de socializare, artistul își îndeamnă fanii să promoveze această sărbătoare, iar piesa acestuia, Happy, este difuzată încontinuu pe postul iHeartRadio, până pe 31 martie.

Coincidență sau nu, diseară are loc echinocțiul de primăvară, despre care astrologii susțin că simbolizează o stare de armonie, de fericire, cât și o transformare benefică a naturii noastre umane.

Întâmplarea face să cred în puterea aceste zile a fericirii. Am și motive solide, fapte care pot confirma că, într-adevăr, astăzi ne ridicăm picioarele de pe pământ și atingem o stare de bine, fără a face prea mult efort, fără cauze palpabile.

Încă de azi-dimineață, toți cunoscuții mei (sau cel puțin cei cu care am vorbit) sunt puși pe șotii și au un zâmbet maaare cât fața lor. Diana credea că starea euforică i se trage de la gogoșile cumpărate. Aveau prea mult zahăr și se gândea că o fi greșit bucătarii praful alb presărat deasupra.

Pe Silviu pare că nu-l deranjează nici pana de la mașină, nici faptul că nu-și mai găsește portofelul, iar Agne a plecat în căutarea mașinăriei de teleportare, să ajungă instant din Marea Britanie, în România, cu brioșe calde.

Iar eu… eu tocmai îmi imaginez că un fluture mare, frumos colorat, iese din laptop și zboară prin casă. N-aș mai menționa și faptul că în orice lucru minor găsesc un motiv de bucurie, iar problemele de zi cu zi, gândurile care mă sâcâiau permanent… parcă s-au dizolvat în atmosferă, am uitat complet de ele.

Precizez că în toate cazurile de mai sus am prezentat comportamentul actual al unor persoane mature care, de regulă, sunt serioase și nu au vicii cu potențial halucinogen.

Nu doar astăzi, ci în fiecare zi, trebuie să găsim motive de fericire în lucruri mărunte din viața noastră. Fără a avea un răgaz necesar pentru a ne bate capul să stabilim dacă suntem fericiți sau nu. Să zâmbim mai des, fiindcă, la urma urmei, ajungem la concluzia că nimic nu este mai important decât fericirea.

Iar dacă “alții te cred fericit și tu crezi că nu ești, ia-te după ei!” (Raymond Ruyer)

 Andreea Trăsnea

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate