Strada Mărășești, în reparații

1

Strada Mărășești din Targu-Neamț, drum național DN 15C, arăta mai degrabă ca o stradă în urma unui bombardament. Gropi imense din zece în zece metri, făceau traversarea acestui drum național să fie pentru șoferi un adevărat calvar. Mașini de mare tonaj, autoturisme,  toate erau nevoite să facă slalom printre cratere. Un drum național care face legătura dintre județele Suceava și Mureș  a fost lăsat de izbeliște chiar de către cei care ar trebui să se îngrijească de siguranța circulației, respectiv Direcția Națională de Drumuri și Poduri.  Locuitorii acestui drum intens circulat , dar și autoritățile locale, au fost legați de maini, din cauza faptului că, nu este în administrarea primăriei.

Strada Mărășești, la mâna DRDP Iași

Strada Mărășești, fiind un drum național, se află în administrarea Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași, primăria orașului Tîrgu-Neamț, neavând nicio cale legală pentru a-l putea repara. Așa se face că, primăria Targu-Neamț a trimis acum câteva săptămâni un memoriu celor de la DRDP Iași în care le solicita începerea imediată a reparațiilor respectivului drum național, în caz contrar, administrația publică locală împreună cu locuitorii acestei străzi, vor lua măsuri de blocare a drumului. „Vă comunicăm prezentul Memoriu, prin care vă semnalăm că locuitorii de pe strada Mărășești și nu numai aceștia, sunt foarte nemulțumiți de starea de degradare accentuată a carosabilului, motiv pentru care se impune consolidarea și repararea acesteia în cel mai scurt timp posibil. (…). Față de cele prezentate și în speranța unei buni colaborări, vă aducem la cunoștință să luați măsuri cât mai urgente, în caz contrar Administrația Publică Locală împreună cu locuitorii acestei străzi, vor lua măsuri de blocare a drumului DN 15C, cu riscul sancțiunii administrative și penale. Vă trimitem alăturat tabelul cu locuitorii de pe strada Mărășești, împreună cu semnăturile acestora”, se arată în Memoriu.

Acum, câteva zile,  pe strada Mărășești au apărut mai multe utilaje de la DRDP – Iași, care plombau găurile din asfalt, urmând ca în perioada următoare să se toarne și un covor asfaltic.

„Legat de strada Mărășești, am adresat o solicitare celor de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri –Iași, însoțită de un memoriu și cu un tabel cu semnăturile tuturor locuitorilor de pe această stradă, care sunt foarte nemulțumiți de starea asfaltului. În cazul în care nu s-ar fi luat măsuri urgente , procedam la blocarea drumului cu riscul de a fi fost sancționați penal sau contravențional. Blocam acest drum național, eu personal, împreună cu locuitorii străzii Mărășești. Strada aparține celor de la Drumuri Naționale și intră în atribuțiile lor să repare acest drum. Dacă acest drum era trecut în administrarea noastră, investeam noi în repararea lui. Noi nu puteam să intervenim cu reparații la acest drum, nefiind în administrarea noastră, plus că am fi intrat la deturnare de fonduri. Așa spune legea”, ne-a declarat primarul Daniel Harpa.str-marasesti-inainte

str-marasesti-dupa-2

str-marasesti-dupa1

Marilena STURZU

1 Comentariu
  1. nicu spune

    Nu exista bani pentru astfel de strazi, pentru ca banii adunati din taxa de drum se duc mai mult pe autostrazile smecherasilor de capitala. Trebuie sa mearga domniile lor la mare si la munte , pe autostrada . Iar prostii de moldoveni sa cotizeze cat pot de mult , dar sa mearga doar prin gauri.
    In schimb , pentru aceasta portiune de strada, ar trebui luat in calcul varianta de ocolire pentru mijloacele de mare tonaj , nu sa circula prin oras si sa devasteze strazile in halul cum arata asta iarna , prin supra tonajul acestor mijloace de transport, pe care nu il verifica nimeni, din motive pur politice. Va puteti documenta sa vedeti cum sta treaba in astfel de cazuri.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate