Școală sanitară postliceală la Humulești

7

 La  ședința de Consiliu Local Tîrgu-Neamț din 27 martie, aleșii locali au primit personal o solicitare de la reprezentanții Fundației pentru Știință și Sănătate „Laureatus” – Botoșani, de a înființa în oraș o școală postliceală sanitară. Președintele fundației, Constantin Doru Băetu, a expus asistenței o serie de motive de înființare a acestei școli, cum ar fi crearea de locuri de muncă, 15 persoane angajate doar în acest an, calificări de personal și taxe și impozite la bugetul local. Fundația își propune ca anul viitor numărul de 15 angajați să crească la 27, iar în acest an să înființeze o clasă cu 30 de elevi, urmând ca pe viitor să mai înființeze încă patru clase.

 Se caută viitori asistenți medicali farmacie și asistenți medicali generaliști

Școala postliceală are în vedere pregătirea profesională a viitoarei generații de asistenți medicali farmacie și asistenți medicali generaliști, ce vor face practica medicală în Spitalul Orășenesc Tîrgu-Neamț.

“Ne-am propus să deschidem în Tîrgu-Neamț o școală postlicealprimarie-Tg-Neamtă sanitară începând cu anul școlar 2013-2014. Se vor crea 15 locuri de muncă care vor fi ocupate de locuitori ai orașului. Sperăm să ne realizăm planul și ca la anul personalul să ajungă la 27 , întrucât proiectul nostru de dezvoltare instituțională prevede ca anul viitor să mai înființăm încă patru clase , dintre care două clase de asistent medical farmacie și două clase asistent medical generalist. În anul trei vrem să deschidem o nouă calificare profesională, respectiv asistent medical balneo-fizioterapie și recuperare, intenție care va depinde și de situația Stațiunii Băilor Oglinzi, dacă se va reabilita până atunci. Elevii trebuie să fie absolvenți de liceu, cu și fără diplomă de bacalaureat. Ne dorim să oferim niște burse unor elevi care vin din centrele de plasament. Urmează să încheiem un contract săptămâna viitoare cu DGASPC Piatra-Neamț care o să ne indice centrele de plasament din zonă. Pentru înființarea cât mai repede a acestei școli, e nevoie de aprobarea Consiliului Local, închirierea unui spațiu, după care se va depune dosarul la Agenția de asigurare a calității, ordinul de ministru și promovarea în presă. Această perioadă de aprobări ar include 45 de zile, după care noul director al instituției numit va anunța oficial deschiderea școlii”, ne-a spus președintele Fundației, Constantin Doru Băetu.

Postliceala va avea sediul în incinta școlii din Humulești

Primăria Tîrgu-Neamț nu a întârziat prea mult în a oferi sprijin și totodată deschidere pentru înființarea acestei școli, astfel spațiul în care această postliceală își va desfășura activitatea va fi în incinta Școlii Nr. 3 din Humulești

“Am avut o solicitare de la Fundația pentru Știință și Sănătate „Laureatus” din Botoșani care și-au exprimat dorința să înființeze în Tîrgu-Neamț o școală post-liceală sanitară , iar pentru asta să le punem la dispoziție un spațiu. Am identificat acest spațiu, respectiv la Școala Nr. 3 din Humulești. În prima fază vor fi angajați 15 persoane anul acesta, persoane care la rândul lor urmează să identifice viitori elevi care sunt dispuși să urmeze cursurile acestei școli pentru asistenți medicali. Pentru început se va înființa o școală de 30 de elevi , urmând ca pe parcursul anilor numărul să crească. Această școală va aduce și bani la bugetul local prin taxe și impozite, dar va oferi și locuri de muncă. Mai ales că, practica medicală a elevilor se va face la spitalul orașului Tîrgu-Neamț”, ne-a informat primarul Daniel Harpa.

Marilena STURZU

7 Comentarii
 1. apostol nicoleta spune

  buna ziua as dori sa stiu de cand incep inscrierile si ce trebuie sa contina dosarul .si daca este cu plata sau fara

 2. grigore spune

  nu aveti nici macar perosnal medical calificat in targu neamt si voi vreti sa faceti scoala de asistente??? aveti un spital ingrozitor, cu un personal incompetent!!! nu mai dati sperante unor tineri fara viitor!!!!

 3. bartholomeu spune

  Stai linistit grigore, se va face si vor iesi cohorte de absolvente (asa cum ies si de pe la FEG-uri si de pe la alte fundatii), care vor avea prestanta maxim a unei femei de serviciu prost platite!
  Pt. d-na/d-ra Apostol, ai inteles asa putin din acest articol dar nu-i nimic; deocamdata nu incep inscrierile dacat la UMF (~unde asistenta medicala se face 4 ani si se da si examen de admitere~ nashpa!!).Cat despre plata, nu te mai indoi, va trebui sa scoti din buzunar (o expresie favorite printre microfoniste) cateva mii de lei, pana vei iesi la ‘salar’! In rest, numai de bine!!!

 4. Mia spune

  Inscrierile incep din luna august. Dosarul de inscriere tb. sa contina copii ale urmatoarelor documente: Carte de Identitate, diploma de bacalaureat/adeverinta de absolvire a liceului, foaia matricola, adeverinta medicala de la medicul de familie – clinic sanatos, cerere de inscriere. Se pot inscrie si cei care nu au luat bacalaureatul. Este scoala cu plata, dar se poate achita taxa in 4 rate si taxa nu este mare.

 5. mihaiela spune

  nu este nevoie de un profesor de chimie?Eu locuiesc in Humulesti si nu am catedra.
  ADMIN: Va puteti interesa la nr de tel al fundatiei Laureatus Tel.:0231/515100 0745/860132 sau prin e-mail fundatialaureatus@gmail.com

 6. mihaiela spune

  cine face angajari si pe ce posturi?

 7. dana spune

  Felicitari!!!!!!!!!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate