Delegație oficială de la Orhei, în vizită la Târgu Neamț

0

Vineri, 20 martie, orașul Târgu Neamț a primit vizita unei delegații de la Orhei. La sediul Primăriei, musafirii din Republica Moldova a fost întâmpinați traditional, cu pâine și sare.

Membrii delegației, în frunte cu Ion Ștefârța- președintele Consiliului Raional Orhei, vor să descopere cum își desfășoară activitatea administrația publică din Neamț, în comparație cu cea de la Orhei. Principala diferență este durata ședințelor de consiliu: la noi maxim două ore, la ei minim jumătate de zi.

„Sunt interesați de cum se desfășoară activitatea administrației locale în România, de organizarea primăriei,ce departamente avem, cum se inițiază proiectele și care sunt etapele prin care trec până ajung pe masa consiliului pentru a fi adoptate. Între Orhei și Neamț se dorește o colaborare pe linie socială, schimburi de experiență pe plan cultural, artistic”, ne-a explicat citymanagerul Vasile Apopei.

Ion Ștefârța, președintele Consiliului Raional Orhei a invitat oficialitățile nemțene să desfășoare o ședință comună în Republica Moldova în viitorul apropiat: „Domnul președinte a lansat invitația și probabil vor merge și consilieri locali din Primăria Târgu Neamț, să vadă modul lor de organizare, cu toate că, din câte am înteles de la președintele Consiliului Raional Orhei, noi suntem mai bine organizați decât ei. Un schimb de experiență nu strică niciodată nimănui, nu avem decât de câștigat”, precizează Vasile Apopei.

Fiind în zona noastră pentru prima dată, membrii delegației, însoțiți de reprezentanți ai CJ Neamț, ne-au vizitat obiectivele turistice, pornind de la cel mai important punct de atracție, Cetatea Neamț.

Andreea Trăsnea

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate