Martha Polonic, şefă de promoţie la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” (INTERVIU)

0

Lavinia Martha Polonic este unul dintre cei şase elevi ai Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” (CNSM) din Târgu Neamţ care şi-au finalizat anul acesta studiile liceale cu media 10, reuşind să obţină statutul de şef de promoţie.martha polonic cnsm

Încă din clasa a IX-a a ştiut ce fel de viitor îşi doreşte, iar pe parcursul anilor de liceu a făcut tot posibilul să ajungă cât mai aproape de obiectivele stabilite. În spatele unui şir de note maxime au stat ascunse multe ore de studiu, sârguinţa elevei din Târgu Neamţ şi profesionalismul cadrelor didactice. Cu bagajul de cunoştinţe acumulate la CNSM şi cu dorinţa de a-ţi ajuta semenii, Martha Polonic se pregăteşte acum pentru admiterea la facultatea de medicină:

Reporter: Felicitări! Nu mulți se pot mândri cu statutul de șef de promoție! De ce ai ales CNSM în defavoarea celorlalte licee? Ce specializare ai urmat?

Martha Polonic: Sincer, cred că în momentul în care am fost conştientă că urmează o nouă etapă din viaţa mea, şi anume liceul, nu m-am gândit prea mult… Am ştiut că acest colegiu este ceea ce am nevoie pentru a urma, în viitor, o facultate teoretică. Şi celelalte licee/colegii din zona oraşului nostru sunt cotate foarte bine, însă asa am considerat, atunci, că “Ştefan cel Mare” este cel care se pliază cel mai bine pe dorinţele şi aşteptările mele. Am urmat specializarea matematică-informatică, profil real şi consider că a fost una din cele mai bune decizii pe care le-am luat.

Reporter: Cât timp ai acordat studiului, în acești patru ani de liceu?

Maartha Polonic: Cu toată sinceritatea vă spun că nu mi-am impus niciodată un anumit număr de ore de studiu, ci pur şi simplu am învăţat în funcţie de cerinţele impuse de profesori la momentul respectiv.

Reporter: Ai avut o materie preferată?

Martha Polonic: Intrebarea aceasta este un clişeu, pentru că, având în vedere că mă pregătesc pentru medicină, răspunsul meu va fi, fără doar şi poate, biologia şi fizica. Chiar nu pot alege doar o singura materie, deoarece fiecare are frumusetea ei care mă atrage.

Reporter: Ce obiect de studiu ți s-a părut cel mai dificil? La ce materie ai luat note mai mici?

Martha Polonic: Studiind un profil în care matematica era baza, ca sa zic aşa, pot spune că aceasta a fost şi cea mai dificilă materie. Am învăţat-o cu greu, dar, în final, pot afirma că a fost o încercare interesantă pentru mine să descopăr tainele matematicii.

Reporter: Ai participat și la anumite concursuri sau olimpiade școlare? Consideri anumite rezultate obținute demne de menționat?

Martha Polonic: Încă din clasele mici am optat pentru diverse olimpiade, deoarece consider că îţi dezvoltă altfel capacitatea intelectuală decât simpla pregătire pentru orele de curs. Dacă ar fi să menţionez un rezultat de care mă simt mândră, acela este mentiunea obţinută la etapa judeţeană a olimpiadei de biologie, ce s-a desfăşurat în data de 07.03.2015.

Reporter: Te-ai implicat și în activități extrașcolare?

Martha Polonic: Intrebarea aceasta îmi ridică cateva regrete, pentru că, dintr-un motiv sau din altul, nu m-am implicat în activităţi extraşcolare, însă, din păcate pentru generatiile viitoare, nici nu pot spune că am avut prea multe opţiuni.

Reporter: Cum ai stat la capitolul absențe?

Martha Polonic: Fără a se interpreta ca o laudă, am fost o elevă silitoare în aceşti patru ani de liceu. Absenţele mele, care oricum erau puţine, au fost mereu motivate de concursuri/olimpiade, probleme de sănătate sau personale.

Reporter: Consideri că ai făcut anumite sacrificii pentru a obține aceste rezultate excelente?

Martha Polonic: Da! Aceasta e o întrebare la care nu am nevoie de timp de gândire. Nu poţi afirma că obţinerea unui rezultat important nu are în spate ore întregi de muncă.

Reporter:  Ce rol au avut cadrele didactice în viața ta de elev?

Martha Polonic: Cadrele didactice au avut un rol esenţial în dezvoltarea mea pe parcursul liceului şi, cu această ocazie, ţin să le mulţumesc pentru tot efortul depus zi de zi.

Reporter: Ce reprezintă pentru tine cei patru ani de liceu?

Martha Polonic: Cu melancolie spun că cei patru ani de liceu reprezintă acum doar o amintire, o amintire frumoasă spre care îmi voi îndrepta gândurile cu plăcere în viitor.

Reporter: Ai recomanda Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” viitorilor liceeni? De ce?

Martha Polonic: Cu siguranţă! Este un colegiu de prestigiu, cu cadre didactice competente şi responsabile şi cu o bază materială bine pusă la punct, care dă şansa elevilor săi să obţină rezultate merituoase în activitatea prezentă şi viitoare.

Reporter: Pentru ce universitate vei opta?

Martha Polonic: Îmi doresc să urmez medicina şi peste câteva săptămâni voi susţine examenul de admitere la Universitatea “Carol Davila” din Bucureşti.

Felicitări și mult succes în continuare!

Andreea Trăsnea

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate