Ambasadorul SUA în România a vizitat destinația ecoturistică Ținutul Zimbrului

0
Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România a vizitat în acest weekend destinația ecoturistică Ținutul Zimbrului.
13434275_10154010896788941_2032654773_nÎnsoțit de soția sa, Mari Klemm, și  reprezentanții Fundației Româno- Americane, diplomatul a vizitat fortificația medievală de pe Culmea Pleșului. A fost întâmpinat de tinerii străjeri ai Cetății Neamț, fiind primit cu pâine și sare, cum este tradiția românească.
Aflat pentru prima dată în zona Târgu Neamț, ambasadorul SUA  s-a arătat impresionat de cetatea care străjuiește Valea Ozanei, unul dintre cele mai renumite obiective turistice locale.
Hans Kelmm a remarcat frumusețea naturală a Ținutului Zimbrului și potențialul ecoturistic al Parcului Natural Vânători Neamț și zonei limitrofe. Diplomatul a ajuns și la Centrul de Vizitare al Parcului, unde directorul Sebastian Cătănoiu i-a vorbit despre Ținutul Zimbrului- o zonă care adăpostește o moştenire spirituală şi naturală fără preţ, meleaguri binecuvântate, aflate la graniţa dintre realitate şi basm, reapariția zimbrului în libertate, după ani de eforturi, fiind chiar ca o poveste întrupată. Specificul zonei este dat de împletirea frumuseţilor naturale cu valorile culturale şi spirituale.
Atât Hans Kelmm, cât și ceilalți oaspeți au experimentat natura și cultura locală și au realizat, cu siguranță, că locurile noastre merită vizitate.
În acest weekend am fost onorați să primim vizita dlui Hans Klemm, ambasadorul SUA în România, care a vizitat destinația ecoturistică Tinutul Zimbrului, împreună cu conducerea Fundației Româno – Americane.  Fundația Româno – Americană este unul dintre finanțatorii proiectului Ecoturism în Ținutul Zimbrului, proiect care se derulează prin Asociația Tinutul Zimbrului. Fiind vorba de o strategie de dezvoltare a ecoturismului în zona Parcului Natural Vânători – Neamț, vorbim de implicații pe termen mediu și lung. De aceea această vizită este cu atât mai importantă, cu cât avem acest proiect în derulare și vrem să prezentăm partenerilor noștri potențialul turistic, și nu numai, al zonei.
A fost un eveniment deosebit de important pentru noi și am avut emoții în ceea privește impresia pe care o vom lăsa, dar totul a decurs cum nu se poate mai bine și musafirii noștri au promis că vor reveni cu plăcere.  Și pentru asta trebuie să le mulțumesc dlui Daniel Gavriloaia, președintele Asociației Valea Ozanei, și dlui Sebastian Cătănoiu, directorul Parcului Natural Vânători – Neamț,  care s-au ocupat de organizare, dar și d-lui primar Daniel Harpa, dlui city manager Vasile Apopei, dlui primar Neculai Nastasă și dnei primar Adriana Petrariu pentru tot suportul acordat”, a precizat Geanina Fedeleș, președintele Asociației Ținutul Zimbrului.
Andreea Trăsnea
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate