Patru candidați în cursa pentru șefia Casei Culturii din Târgu Neamț

3

Astăzi, 9 februarie, a fost ultima zi în care doritorii s-au putut înscrie în concursul de proiecte de management  pentru ocuparea funcția de director al Casei Culturii „Ion Creangă” din Târgu Neamț.

pageÎn lupta pentru șefia așezământului cultural au intrat pictorul Dumitru Mosor (cel care a pictat Biserica Sfântul Nicolae din Humulești, Elena Ciorsac- consilier local din partea PSD din iunie 2016, Ioan Marinică– fost membru al Asociației Pro Democrația club Târgu Neamț și Ioan Gugiu- profesor la Liceul de Artă „Victor Brauner” din Piatra Neamț.

Asta deși în spatiul public au fost vehiculate ca potențiali aspiranți nume precum Cristina Petreanu (funcționar public la Primăria Târgu Neamț), Vasile Roșu (patronul unei televiziuni locale) sau Liviu Piciu (solist al unei formații locale). În mod neașteptat, nici Octavian Andrei Bărbuleț Tărăntuș (fost președinte al Asociației „Inițiativa Tinerilor” Neamț) nu s-a înscris în concurs, acesta afirmând în urmă cu câteva zile pe pagina sa de socializare că „pentru această instituție trebuie să fie găsită o persoană dispusă să o pună pe drumul cel bun. (…) Le doresc mult succes candidaților și sper să înțeleagă faptul că vor ocupa o funcție de manager și nu de moșier! Instituția este a cetățenilor!”.

15965842_1204458299609732_7573747389380076773_n (1)Mâine, 10 februarie, va avea loc selecția dosarelor. Până la data de 22 februarie, proiectele de management vor fi analizate de comisia de examinare. Candidații care trec de această etapă  își vor susține proiectele de management pe 27 februarie, în fața comisiei de examinare ce va fi formată din oameni de cultură, așa cum preciza în urmă cu câteva săptămâni primarul Daniel Harpa.

Rezultatele finale ale concursului și, implicit, numele noului manager al așezământului cultural vor fi anunțate la data de 1 martie a.c.

Funcția de director al Casei Culturii din Târgu Neamț a rămas vacantă după demisia Margaretei Mihăilescu. Așteptăm cu interes să aflăm cine va face parte din comisia de examinare și care dintre cei patru candidați întruneste toate cerințele/ aptitudinile pe care ar trebui să le aibă un viitor manager al unei instituții culturale.

Mult succes candidaților și fie ca cel mai bun să câștige!

Andreea Trăsnea

3 Comentarii
  1. Campeanu spune

    Pentru … Tarantus ar trebui creata o functie de ministru in Tg Neamt ca sa candideze. Sa astepe mult si bine, ca de comentat stie sa comenteze.

  2. ILIE PALARIE spune

    Se stie castigatorul, Elena Ciorsac.

  3. Silvia spune

    Asa se zvoneste..ca doamna e castigatoare deja, de sus numita…vom trai si vom vedea…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate