Stadiul lucrărilor la Școala nr. 3 „Ion Creangă” (Humulești, Târgu Neamț)

0

Școala nr. 3 „Ion Creangă” din Humulești capătă conturul de odinioară, prin reconstruirea pavilionului central, componenta lipsă din arhitectura unității de învățământ.

stadiu lucrari scoala humulestiAstăzi, 3 mai, primarul Daniel Harpa a mers pe teren pentru a verifica stadiul și calitatea lucrărilor efectuate până în prezent. În jurul orei 12.00, lucrările erau în toi, Muncitorii aveau treabă atât în exteriorul clădirii, cât și în interior, unde se punea gresie, faianță și parchet.

„Sunt mulțumit de calitatea lucrărilor efectuate până în prezent, dar nu și de stadiu în care se află. Școala trebuia să fie terminată încă de anul trecut. Principala cauză a întârzierii lucrărilor este schimbarea prevederilor legale, în urma incendiului de la Colectiv. Planurile inițiale și detaliile de execuție au trebuit refăcute, astfel încât să corespundă cu noile normele impuse de ISU. Astăzi am discutat cu dirigintele de șantier, cu proiectantul și constructorul. Sper ca cel târziu până la sfârșitul lunii iulie să finalizeze lucrările la pavilionul central al Școlii din Humulești„, ne-a precizat primarul Daniel Harpa.

După tâmplăria interioară, ar urma realizarea finisajelor la interior și exterior, astfel încât întreg ansamblul de clădiri ce formează unitatea școlară să poate fi funcțional în noul an școlar. Pavilionul aflat în construcție unește cele două aripi, A1 și A2. La parter au prins contur spații generoase, iar etajul clădirii va găzdui săli de clasă, chiar și o clasă-muzeu.

„Prin Programul Național de Dezvoltare Locală (partea a doua), avem în proiect să începem renovarea, modernizarea, reabilitarea și dotarea a altor două școli din Târgu Neamț, dar nu începem acele lucrări până când nu le terminăm pe cele existente, de la Școala nr. 2 >Grigore Ghica-Vodă<, Școala >Ion Creangă< din Humulești și Colegiul Tehnic >Ion Creangă<.

Nici nu concep ideea ca pavilionul central al școlii din Humulești să nu fie finalizat până în septembrie! Educația copiilor noștri a fost și rămâne în continuare o prioritate pentru mine și echipa mea, iar datoria noastră e să oferim cele mai bune condiții, pentru un act educațional de calitate”, a conchis Daniel Harpa.

Andreea Trăsnea

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate