Ai grijă de inima ta!

0

Începând cu anul 1997, la data de 4 mai în România se marchează Ziua Națională a Inimii, la inițiativa Academiei de Științe Medicale.

ziua inimiiMomentul este un prilej pentru ca specialiştii să atragă atenția asupra înmulţirii cazurilor de boli cardiovasculare. Mulți români ajung la medic în stadii foarte avansate ale bolii și foarte rar în stadii incipiente. Anual, în jur de 150.000 de români sunt răpuși de bolile cardiovasculare, reprezentând 60% din totalul deceselor.

În Europa, boala cardiovasculară este situată pe locul întâi în ceea ce privește cauza de mortalitate, atât la femei cât și la bărbați, potrivit Cartei europene a sănătății cardiovasculare. romanianheart.ro arată că, la nivel mondial, anual se înregistrează 17,3 milioane de decese din cauza bolilor cardiovasculare, iar acest număr este în continuă creştere. Până în 2030, dacă nu se vor adopta măsuri imediate, se aşteaptă ca 23 de milioane de oameni să moară an de an, din cauza afecţiunilor cardiovasculare.

Principalii factorii de risc pentru bolile cardiovasculare sunt tensiunea arterială înaltă, supraponderabilitatea, nivelul înalt al colesterolului seric, fumatul, consumul de alcool, sedentarismul.

de-ziua-mondiala-a-inimii-continua-campania-dialoguri-cu-pacientii-0Mediul în care trăim, muncim sau ne distrăm poate avea o influență importantă asupra abilității noastre de a lua o decizie corectă pentru sănătatea inimii – îndeosebi mediul urban, care ne modifică stilul de viață și alimentația.

Riscul dezvoltării unor astfel de afecțiuni ar scădea considerabil dacă populația ar respecta principalele măsuri de preventive recomandate: un stil de viață sănătos, fără excese alimentare, fără fumat și abuz de alcool, activitate fizică moderată și un control cardiologic anual.

Nu uitați… o inimă sănătoasă dă viață trupului!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate