Subvenții pentru angajatorii care pe perioada vacanţei angajează elevi sau studenţi

0

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Neamţ subvenţionează angajatorii care, pe perioada vacanţei, angajează elevi sau studenţi, conform Legii 72/2007.

Subvenţia reprezintă 50% din valoarea indicatorului social de referinţă, pentru fiecare elev sau student şi se acordă proporţional cu timpul efectiv lucrat. Valoarea indicatorului social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj şi stimulării ocupării forţei de muncă este de 500 lei.

Perioada de acordare este de maxim 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic.

Pentru a primi acest stimulent financiar angajatorul încheie o convenţie cu AJOFM, în termen de 30 de zile de la data angajării elevilor sau studenţilor, la care trebuie sa anexeze următoarele documente:

• Adeverinţa eliberată de instituţia de învăţământ prin care se atestă că persoana are statut de elev/ student şi urmează cursurile într-o instituţie de învățământ de stat sau particular, înfiinţată potrivit legii, cuprinzând şi precizarea expresă a perioadei de vacanţă;

• Copia actului de identitate al elevului/ studentului;

• Copia contractului individual de muncă pe durata determinată (cu normă intreagă, in interiorul perioadei de vacanţă).

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate