Cartea unui nemţean, premiată de Societatea de Științe Istorice din România

0

Arheologul și muzeograful dr. Vasile Diaconu de la Muzeul de Istorie și Etnografie din Târgu Neamț a reuşit să obţină un nou premiu important la nivel național.

În cadrul Școlii de vară organizată la Târgu Mureș, în perioada 21-26 iulie, Societatea de Științe Istorice din România (SȘIR) a decernat premiile anuale pentru membrii care s-au remarcat prin activitate publicistică. Pe lista scurtă a celor nominalizați se regăsește și arheologul Vasile Diaconu, de la Muzeul de Istorie și Etnografie Târgu Neamț. Acesta a fost premiat pentru lucrarea ,,Repertoriul descoperirilor atribuite epocii bronzului din județul Neamț”, publicată în 2016 la Editura ,,Constantin Matasă” din Piatra Neamț. Volumul amintit a primit premiul ,,A. D. Xenopol”. De altfel, este a doua distincție de acest fel primită de cercetătorul târgnemțean pentru cărțile cu subiect arheologic publicate până acum.

Volumul care a primit premiul Societății de Științe Istorice din România reprezintă o lucrare de sinteză care aduce la zi toată informația științifică legată de epoca bronzului din județul Neamț, fiind rodul a mai mulți ani de muncă ai autorului.

,,Este onorant să mă regăsesc printre cei care au fost premiați de Societatea de Științe Istorice din România pentru activitatea publicistică. Faptul că am primit din nou premiul >A. D. Xenopol<, după cel din 2013, reprezintă un semnal foarte pozitiv pentru mine. Este cu atât mai îmbucurător cu cât din cele cele trei distincții care poartă numele marelui istoric doar lucrarea mea are un subiect arheologic.

Dincolo de importanța acestui premiu, valoarea științifică a cărții mele se va vedea și în citările apărute în publicațiile de specialitate sau în recenziile care îi vor fi dedicate. Adresez mulțumirile mele Societății de Științe Istorice din România pentru apreciere și Complexului Muzeal Județean Neamț care a făcut posibilă publicarea volumului”, a declarat dr. Vasile Diaconu.

În 2013, dr. Vasile Diaconu a primit premiul ,,A. D. Xenopol” pentru cartea ,,Depresiunea Neamț. Contribuții arheologice”.

Felicitări şi mult succes în continuare!

 

Citiţi şi:

Neamțul din epoca bronzului, adus în prezent prin noua carte a cercetătorului dr. Vasile Diaconu

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate