5 octombrie, zi fără stres pentru elevi şi profesori

0
De Ziua Mondială a Educaţiei (joi, 5 octombrie) nu se vor desfăşura ore de curs în şcoli, potrivit unui Ordin al ministrului Educaţiei. Asta nu înseamnă, în mod automat, că elevii şi cadrele didactice vor sta acasă.

Unităţile de învăţământ şi inspectoratele şcolare judeţene au libertatea de a decide prin ce manifestări specifice vor marca Sărbătoarea Educaţiei. Aşadar, elevii fie vor fi anunţaţi că pot rămâne acasă, fie vor fi chemaţi la şcoală pentru a sărbători împreună cu cadrele didactice Ziua Internaţională a Educaţiei, prin „manifestări specifice”. Totul depinde de planificările existente la nivelul fiecărei şcoli.

Cert este că joi, 5 octombrie, niciun elev, indiferent de şcoala unde studiază, nu va fi notat şi nu va da lucrări de control, iar profesorii nu vor preda lecţii.

Dată importantă în calendarul UNESCO, 5 octombrie readuce în atenție rolul covârșitor al educației pentru orice societate. În plus, aminteşte momentul solemn al semnării, în 1966, a recomandărilor UNESCO/ILO (International Labour Organization) referitoare la statutul profesorului. Evenimentul marchează faptul că educaţia de calitate reprezintă cheia unei reuşite profesionale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate