IPJ Neamţ: 268 de persoane supravegheate judiciar în primele nouă luni ale anului 2017

0

În perioada 1 ianuarie – 30 septembrie a.c., polițiștii nemțeni au supravegheat judiciar 268 de persoane, în primele nouă luni fiind dispuse măsuri preventive de supraveghere față de 170 de nemțeni.

Inspectoratul de Poliție Județean Neamț, prin structurile de ordine publică și investigații criminale verifică, periodic, modul în care persoanele puse sub supraveghere judiciară îşi respectă obligaţiile, iar în cazul încălcării acestora, sesizează instanţa competentă pentru înlocuirea măsurii.

De la începutul anului, polițiștii nemțeni au înaintat către organele judiciare 39 de sesizări motivate pentru luarea unei măsuri mai severe față de persoanele supravegheate, în 19 cazuri fiind înlocuită măsura dispusă inițial cu măsura arestului preventiv.

Astfel, în primele nouă luni ale anului, din cei 170 de nemțeni luați în evidență, 137 au fost supravegheați judiciar privind respectarea obligațiilor impuse prin măsura controlului judiciar, iar față de 48 de persoane arestate la domiciliu au fost desfășurate activităţi specifice supravegherii judiciare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate