Medic de la Spitalul din Târgu Neamț, nominalizat în cadrul campaniei „Ambasadori ai Neamțului”

1

Un medic care profesează la Spitalul Orășenesc Sfântul Dimitrie Târgu Neamț se numără pe lista scurtă a personalităților nemțene nominalizate la categoria „Sănătate” în cadrul campaniei „Ambasadori ai Neamțului”. 

Este vorba despre dr. Smaranda Gîrbea, medic specialist primar cardiolog și șefă a Secției Cardiologiei de la unitatea spitalicească de sub Cetate.

Ceilalți patru nemțeni nominalizați la aceeași categorie sunt: medicul Mihaela Carmen Covrig- președintele Asociației Patronale de Medicina Familiei – Asociația Patronală a Medicilor de Familie Neamț, Dan Gabriel Arvătescu- medic de chirurgie generală la Spitalul Municipal Roman,  dr. Cristina Atănăsoaie Iacob- manager interimar al Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț și Letiția Gabriela Damoc- medic practician în sistemul de acordare a asistenţei medicale de urgenţă în CPU și manager al Spitalului Orășenesc „Sf. Ierarh Nicolae“ Bicaz.

Dacă o apreciați pe dr. Smaranda Gîrbea pentru modul în care își desfășoară activitatea la spitalul din Târgu Neamț, o puteți vota prin intermediul sistemului electronic pus la dispoziție de organizatorii campaniei Ambasadori Nemțeni, AICI (click).  Se permite acordarea unui singur vot oricărui candidat de pe aceeași adresă de IP, într-un interval de 24 de ore. Rezultatul votării online are pondere 40% din votul final.

Despre dr. Smaranda Gîrbea

Medic specialist primar cardiolog în cadrul Spitalului Orășenesc Târgu Neamț, dr. Smaranda Gîrbea a efectuat perioada de rezidențiat la Spitalul Clinic Fundeni sub îndrumarea unor mari personalități ale cardiologiei românești: prof.dr. Costin CARP, prof.dr. Eduart APETREI și prof.dr. Carmen GIGHINĂ.

Încă de la începutul activității la Târgu Neamț a susținut necesitatea înființării unui compartiment de cardiologie care a avut inițial 10 paturi, în cadrul Secției de Medicină Internă, pentru ca în anul  1993 să se înființeze Secția de Cardiologie, cu 30 de paturi de spitalizare.

Este mândră că are o echipă de foarte buni specialiști, medici, asistenți și personal de îngrijire. De asemenea, se mândrește cu faptul că secția a fost dotată cu aparatură modernă, iar toate categoriile de cadre medicale au participat și participă la cursuri de perfecționară medicală, având toate condițiile pentru a desfășura o activitate eficientă și pentru a presta servicii medicale de calitate.

Fiind conectată în permanență la cele mai noi descoperiri și studii de cardiologie pe plan mondial, în paralel cu activitatea de medic specialist primar cardiolog, militează pentru educarea preventivă a cetățenilor, subliniind cu orice prilej faptul că boala cardiovasculară este situată pe locul I ca și cauză de mortalitate în Europa, precum și o cauză majoră de dizabilitate și de scădere a calității vieții. În context, este un factor activ în conștientizarea, educarea și stimularea opiniei publice și a factorilor decizionali atât cu sprijinul mass-media, cât și prin organizarea și desfășurarea altor activități de educație și prevenție.

Crezul ei este că o politică sanitară reală, susținută, poate să reducă până la aproape jumătate numărul bolnavilor și deceselor datorate bolilor de inimă.

1 Comentariu
  1. Gigi Virtea spune

    Mult succes d-na doctor,sunteti o adevarata profesionista ! Stim ca programul este ffffff incarcat vis-a-vis de consultatii,totusi ne bucuram ca faceti fata cu brio,zic eu,nu ne ramane decat sa va dorim multa sanatate si tot ce va doriti alaturi de familie si de toti cei dragi !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate