”Oprirea interzisă” pe bloc

10

Un targnemtean risca sa i se intocmeasca dosar penal pentru ca si-a insusit un indicator rutier. O reclamatie anonima primita la Primaria orasului Targu Neamt acum cateva zile, dezvaluia faptul ca un locuitor de pe Aleea Zimbrilor, a montat un indicator de interzicere pe o statie de trasformare a curentului electric de inalta tensiune, langa blocul B8, scara D. Marti, in urma anuntului, o echipa de la Politia Locala s-a deplasat la fata locului pentru a constata veridicitatea reclamatiei. Vecinii din zona s-au aratat si ei surprinsi de aparitia indicatorului prins de peretele cladirii: ”E posibil sa-l fi luat un locatar, noi nu stim, nu am vazut pe nimeni. Dar e un pacat, ca se pot intampla accidente din cauza asta. Ieri sau alaltaieri, cand am venit cu nevasta, am vazut indicatorul. Nu-i pus demult. Am vazut acolo, dar am crezut ca e pus de la Renel… dar asta-i luat de cineva”. Cetateanul cu pricina, probabil exasperat de faptul ca vecinii ignora mesajele scrise cu majuscule ”NU PARCATI. NU BLOCATI” si isi parcheaza masinile in continuare fara nicio problema langa locuita sa, acesta a recurs la un gest extrem. Desi, denunturile anonime nu se prea iau in calcul, Politia Locala a demarat o actiune de investigatie pentru identificarea vinovatului.

  Viorela Gherasim

10 Comentarii
  1. titi spune

    Acea zona e „dominata” de un domn profesor si de doamna secretara de la primarie care s-au pus stapani pe o bucata de teren , atat cu garaje cat si cu spatii de teren din jurul acestora. Plus pe o portiune de parcare care ar putea fi ocupata de 5 masini , e tinuta „sechestrata” si nepermitandu-se la nimeni sa parcheze pe acesta portiune de parcare.
    Am fi curiosi sa auzim daca domniile lor au vre-un act la mana precum ca platesc impozite pe aceste garaje si pe terenul din jurul acestora, sau doar relatiile cu administratia locala sunt suficiente pentru a ocupa terenuri ce apartin intregii comunitati, care ar putea folosite in alte scopuri , printre care amenajarea de mici parcuri de joaca pentru copii !?
    Ca sa nu mai amintim de faptul ca aceste garaje sunt folosite mai mult pe post de depozitare , desi aceste persoane detin boxe la subsolul blocului , si in plus ocupa spatii de parcare pentru ca masiniile proprii „nu prea isi au locul” in aceste garaje.
    Nu stiu daca aceste deprinderi comuniste respecta si codurile civile actuale , de a te face proprietar pe orice spatiu apartinand intregii comunitati , pentru ca astfel de reglementari legale ne dau dreptul oricand sa apelam in instanta aceste persoane ce se doresc mai presus decat restul locatarilor din preajma.
    Speram totusi ca persoanele in masura de la administratia locala sa ia act de verificarea acestor locatii , renuntandu-se la ideea de pile si relatii. Multumim !

    1. GUYA AROMATA spune

      Ai dreptate Titi.Se face orice pentru a impune si domina, a se exercita impuneri pe domeniul public ce trebuie de fapt sa deserveasca toti cetatenii nu numai pe cei privilegiati din primarie.RUSINE!!!!!!!!!!! Dar voi ca opinie publica ce faceti?? Doar comentati aici???? Nu aveti oare si drepturi pe langa obligatiile impuse de administratie? Chiar sunteti slugile si sub papucul cuiva?????????

  2. rider spune

    pai cel care a pus semnul se numeste Iovoaia.fecioru-su lucreaza la primarie…cica e jurist.omul are ceva probleme cu parcarea….aia de la mansarda lui.de obicei blocheaza un spatiu de parcare de la b8 cu bucati de caramida sau pietroaie de dimensiuni descurajatoare in a le muta.nu secretara de la primarie e stapana pe locul de parcare, cat mama ei.chiar cu cateva zile in urma am vazut cum sa luat de un om care era in vizita cred la acel bloc si ea il apostrofa ca si-a gasit amanta in acel bloc.cat despre acel profesor…si-a facut poarta la un teren care e domeniu public.cine la impropietarit pe el acolo….nu stim.

  3. Marius spune

    Domnilor, nu mai fiti atat de rautaciosi si nu mai interpretati lucrurile dupa bunul plac. Intamplarea face sa locuiesc la un bloc alaturat, B11 si sa cunosc foarte bine zona.
    Acel indicator, dupa parerea mea, a fost montat in ideea de a nu fi obstructionata calea care asigura accesul de intrare cu auto la doua garaje si accesul la transformatorul EON-ului si nu din rautate sau de dragul de a fi montat.
    Referitor la parcari- datorita faptului ca pe raza orasului nu au fost inca amenajate parcari de resedinta, fiecare proprietar auto(chiar si eu) isi are stabilit un loc de parcare( unii chiar de peste 10 sau 15 ani) si isi parcheaza auto in acel loc, fara a deranja pe altii sau fara a se crea un haos cu aceste parcari. Care e problema ca domnul ixulescu a pus o piatra sau o caramida in acea parcare….Dar sunt altii care blocheaza parcarile cu cauciucuri pentru camioane, remorci auto, lemne de foc(tot in acea zona) si alora nu le mai spune nimeni nimic.
    In ceea ce priveste acele garaje eu nu cred ca acei oameni si-au construit garajele fara forme legale-ar fi o aberatie, dar lucrul acesta se poate verifica la primarie..
    In final, le-as sugera celor care mai fac astfel de comentarii, sa dea dovada de impartialitate, sa analizeze mai bine cum stau lucrurile atunci cand fac astfel de afirmatii, nu sa le faca din dorinta de a critica pe cineva sau pentru a face jocul cuiva.Sa se uite putin si in curtea dumnealor si sa aiba curajul sa-si dea identitatea reala. Multa intelepciune tuturor.

    1. Gigi spune

      Tu ai fi vreun pensionar care-si parca pe vremea lu Ceasca Skoda110 in acelasi loc de sub balcon in care-si parcheaza si azi loganu? Cred ca esti genul ala de „baron de bloc” care ridica stergatoarele, lasa bilete si urme cu cheia daca indraznesti sa-l detronezi din locul de parcare?
      Mustul si cei ca dumneata imi provoaca indigestie. In perioada asta sunt satul de ambele.

      1. Jiji spune

        baron din ala cu doua boxe, garaj „sanatos” si 2 locuri de parcare. si restul sa suga ..putina.
        oare de ce nu s-a gandit sa cumpere tot blocul daca tot a vrut sa ocupe atatea spatii ?!

      2. Marius spune

        Nea Gigi sau Gigi contra mai bine. Pentru cultura matale, eu detin un ford.Cat priveste indigestia iti recomand la must o bere rece si o varza murata .Nu mai fi asa patimas pe viitor.Hai pa si fii mai coerent in exprimare.

  4. suparaciosu spune

    poarta profesorului va fi un pic sifonata daca cei de la primarie nu vor veni sa faca dreptate

  5. sara spune

    ce rusine!!!! daramati toate cotetele alea de le numiti garaje …strica peisajul, apoi doamana mama a drei X nu poate vedea cine trece cine intra cine iese ca deh …s-a mutat la parter pentru asta.In schimb alta doamna de la parter caruia i s-a luat pana si raza de soare care strabatea greoi la fereastra ei , nu zice nimic sau poate nu stim noi .ei i s-a cerut parerea sa se construiasca fix langa fereastra ei?!!!

  6. nicu spune

    In fata la Biserica Sfantul Gheorghe s-a putut intradevar rezolva problema garajelor. Si am mai vazut si in alte locuri unde au disparut si au lasat loc unor spatii mai mari de parcare.
    Deci , se poate !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate