Începe Simpozionul Naţional IPO-TECH, la Colegiul Tehnic „Ion Creangă” Târgu Neamţ

0

În perioada 30- 31 martie, la Colegiul Tehnic „Ion Creangă” din Târgu Neamţ se desfășoară cea de-a XI-a ediție a simpozionului național de comunicări științifice „Ipo-Tech”.

Perspectivele tehnice și oportunitățile tehnologice în contextul european reprezintă tema acestui eveniment.

IPO-TECH debutează vineri, 30 martie, la ora 17.00, la Casa Culturii, cu Workshop-ul Oportunități de Dezvoltare a Carierei în Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației. Evenimentul va fi moderat de prof. dr.ing. Eugen Coca, cu sprijinul Asociaţiei pentru Promovarea Tehnologiei Electronice (APTE).

La manifestare vor participa specialiști de la Universitatea Politehnica București, Universitatea  Tehnică Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iași, Universitatea Ștefan cel Mare Suceava.

Sâmbătă, 31 martie, la ora 9.00 va avea loc deschiderea oficială a Simpozionului Național Ipo-Tech.

De la ora 10.00, încep prezentările lucrărilor pe cele patru secțiuni: „Tehnică” și „Tehnologie” (adresate elevilor), „Abordare interdisciplinară/ transdisciplinară”, „Actualități în domeniul specializării” (adresate profesorilor). O secţiune interesantă este şi Robotica, în cadrul căreia va ave loc un concurs între roboţi cu aplicaţii specifice (monitorizare parametri meteorologici, explorare, îndeplinirea unor sarcini ş.a., adresat elevilor).

Programul continuă cu dezbateri și evaluarea lucrărilor, iar la final va avea loc premierea.

Simpozionul nationl IPO-TECH este un prilej pentru prezentarea , dezbaterea și diseminarea informațiilor din domeniile tehnice și tehnologice, cunoașterea preocupărilor și realizărilor cadrelor didactice și elevilor în domeniul tematicilor abordate, inițierea de noi contacte între specialiști/ instituții, crearea de parteneriate, stimularea creativității elevilor, identificarea şi utilizarea de noi resurse alternative energetice.

Anul acest, IPO-TECH este organizat de Colegiul Tehnic „Ion Creangă” Târgu Neamț în parteneriat cu Primăria orașului, Consiliul Local, APTE și Asociația Edumond.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate