Cum se fură lemnul în Neamț: mașini cu numere false și acte false

0

În cursul zilei de ieri poliția Neamț, împreună cu cei de la Silvic, au interceptat două mașini care transportau lemn suspect a fi furat.
Una dintre mașini a fost depistată pe raza comunei Bodești, iar cealaltă pe raza comunei Gîrcina.
Unul dintre șoferi era din Pipirig, altul din Petricani, deci teoretic nicio legătură între cele două transporturi.
După ce au început cercetările, polițiștii au constatat cu surprindere că nu doar actele de însoțire a lemnului erau în neregulă. Și remorcile cu care era transportată masă lemnoasă aveau numere de înmatriculare false.
În final s-a dovedit că ambele mașini aparțineau aceleiași firme din județul Neamț. În aceste cazuri s-au deschis dosare penale pentru masă lemnoasă fără acte și pentru transportul efectuat cu mijloace de transport cu numere false.
Fără a dori să minimalizăm efortul polițiștilor implicați în această operațiune, pentru noi rămâne un semn de întrebare cum s-a confiscat lemnul, s-au sechestrat remorcile, s-au făcut dosare penale, dar au fost lăsate să plece capurile tractor care tractau remorcile cu numere false și lemn suspect de a fi furat.
Înțelegem că legea spune că autovehiculul implicat pentru un furt se confiscă, iar în cazul de față se presupune că remorca este un autovehicul, iar capul tractor alt autovehicul.
Vom reveni cu detalii despre acest caz care ne dezvăluie un mod de operare în ceea ce privește furtul de lemn.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate