La volan cu o alcoolemie de peste 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat. Avea deja permisul reținut

1

Sâmbătă, 23 martie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Tîrgu-Neamț au depistat în trafic un bărbat, de 35 de ani, din Țibucani, care conducea un autoturism pe o stradă din localitate, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de peste 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat.

foto cu caracter ilustrativ

Acesta a fost condus la spital, unde a refuzat prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a reieșit că bărbatul avea reținut permisul de conducere pentru comiterea unei infracțiuni similare.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, refuzul sau sustragerea de la prevelarea de mostre biologice și conducerea unui vehicul fără permis de conducere, potrivit IPJ Neamț.

Polițiștii nemțeni din cadrul structurilor de poliție rutieră continuă acțiunile pe principalele artere ale județului Neamț, în vederea prevenirii evenimentelor rutiere, în special a celor generate de consumul de alcool,  precum și a conștientizării de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulație.

1 Comentariu
  1. Marius spune

    Trebuie schimbata neaparat legislatia, in caz de recidiva TREBUIE ANULAT permisul de conducere ! Daca-i place sa traga la masea, sa-si angajeze sofer personal, sunt o sumedenie de oameni fara un loc de munca !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate