Să înțelegem autismul! Marșul albastru de la Târgu Neamț [FOTO/VIDEO]

0

2 aprilie- Ziua Internațională de conștientizare a autismului a fost marcată la Târgu Neamț printr-un marș al solidarității.

Punctul de întâlnire al participanților a fost Parcul „Ion Creangă”. Membri și beneficiari ai Fundației de Dezvoltare Locală „Speranța” și ai Asociației „Căsuța cu Miracole”- organizatorii marșului- au așteptat de la ora 10.00 ca târgoveții să li se alăture.

Le-au venit în sprijin elevi ai Școlii Domnești, cu entuziasm, cu sinceritate și cu speranța că, încet- încet, societatea va deschide larg ochii și va observa cât de multă iubire au de oferit persoanele cu autism și cu cât de multe calități au fost înzestrate de Dumnezeu.

Înarmați cu baloane albastre, cu mesaje menite să sensibilizeze opinia publică referitor la probleme cu care se confruntă persoanele cu autism, participanții au mărșăluit pe bvd. Ștefan cel Mare,  spre sediul Asociației Căsuța cu Miracole. Au atras privirile trecătorilor și, sperăm noi, și atenția acestora asupra problemelor cu care se confruntă persoanele cu autism și familiile lor.

Aratã cã îti pasã! 💙2 aprilie- Ziua Internationalã de Constientizare a Autismului

Gepostet von Ziar Targu Neamt am Dienstag, 2. April 2019

Autismul nu este o maladie ce necesită medicație, ci o afecțiune pe viață. Tulburare severă de dezvoltare, de natură neurobiologică, autismul este un sindrom comportamental caracterizat prin dificultăți de a comunica și de a relaționa cu cei din jur, comportamente stereotipe, repetitive. Apare, adeseori, la naștere sau la vârsta de 18 luni – 2 ani a copilului și este întâlnit în toate tipurile de familii, indiferent de statut, mediu, rasă, etnie, nivel intelectual etc.

Albastru reprezintă culoarea persoanelor cu autism. Semnifică puritate, spirit tânăr și celebrează talentele, aptitudinile persoanelor cu autism.

Andreea Trăsnea

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate