Sărbătoare pe Valea Ozanei, de Ziua comunei PIPIRIG

0

Duminică, 25 august, a fost zi de sărbătoare pe Valea Ozanei, la Pipirig. Comuna nemțeană s-a îmbrăcat în straie de sărbătoare, iar pipirigenii și-au dat întâlnire în centrul civic pentru a participa la manifestările special pregătite de Primărie și Consiliul Local.

Ziua comunei Pipirig a fost oficial deschisă prin cuvântul primarului Vasile Dorneanu:

(…) Am considerat că trebuie să avem o Zi a comunei în fiecare an și de aceea am inițiat un proiect de hotărâre, iar consilierii locali au fost de acord cu această propunere. Astfel, am stabilit ca Ziua comunei Pipirig să se desfășoare de acum înainte în fiecare an, în ultima duminică din luna august.

Într-un astfel de moment, putem să ne întâlnim cu toții- toți fiii și fiicele din comuna Pipirig. Putem îi avem alături de noi pe pipirigenii care lucrează într-o altă localitate sau în străinătate. Într-o astfel de zi, toți cei care gândim, simțim și iubim această comună ne putem întâlni pentru a petrece așa cum se cuvine (…)„.

Nimic nu se poate face fără Dumnezeu. Și cum Pipirigul este parte dintr-o zonă binecuvântată, unde oamenii sunt credincioși, iar sfinții îi ocrotesc, preoții din comună au oficiat o slujbă de Te Deum.

Merită amintit faptul că în această comună, cu oameni vrednici și gospodari, s-a născut și Patriarhul Nicodim Munteanu. Părintele Sandu a vorbit în cadrul evenimentului despre viața și activitatea patriarhului, “om ales și slăvit, lumină și îndreptare pentru toți”, după cum mărturisea Mitropolitul Moldovei în anul 1948. De altfel, anul 2019 a fost proclamat Anul omagial al satului românesc și Anul comemorativ al patriarhilor Nicodim Munteanu şi Iustin Moisescu 

În zi de sărbătoare, la Pipirig au fost prezenți și numeroase oficialități, dintre care îi amintim pe senatorul Emilia Arcan, Laurențiu Dulamă- vicepreședintele CJ Neamț, din partea Prefecturii- pipirigeanca Alina Andone, care a transmis mesajul prefectului Daniela Soroceanu, primari și viceprimari ai comunelor învecinate, consilieri județeni și consilieri locali, cărora primarul le-a mulțumit pentru sprijin și buna colaborare.

N-au fost uitați nici oamenii care s-au implicat activ în organizarea Zilei comunei, aceștia primind diplome de apreciere din partea primarului Vasile Dorneanu:

 În cadrul evenimentului, Primăria și Consiliul Local al comunei au sărbătorit și recompensat cuplurile care ȋmplinesc 50 de ani de cǎsǎtorie, dar și părinții copiilor născuți în perioada octombrie 2018- 31 iulie 2019. Pentru că în dezvoltarea comunității joacă un rol important atât noile generații, cât și vârstnicii- pipirigenii în stare să devină un exemplu demn de urmat pentru copiii și nepoții lor, iar autoritățile locale au înțeles acest lucru.

Pe scena special amenajată au urcat și elevii de la Liceul Tehnologic “Ion Creangǎ” Pipirig și școlile arondate din comunǎ care au obținut rezultate deosebite la olimpiadele școlare, la examenul de evaluare naționalǎ și la examenul de bacalaureat în anul 2019. Aceștia au fost felicitați, aplaudați și recompensați pe măsura rezultatelor obținute.

Pe parcursul întregii zile, cei ajunși în centrul civic al localității au putut descoperi (aproape) toate motivele pentru care Pipirig se consideră a fi o comună deosebită, cu oameni gospodari și un viitor pe măsură. Asta, pentru că un domeniu aparte în cadrul evenimentului l-a constituit promovarea artiștilor locali-copiii și tinerii cu aptitudini artistice, dar și a întreprinzǎtorilor, a meșterilor populari din comună, precum și a elevilor de la Liceul Pipirig care și-au expus produsele deosebite pe care le-au realizat cu acest prilej.

Spre seară, pipirigenii au arătat că munca-i muncă și distracția- distracție. Artiști renumiți, precum Constantin Bahrin, Alexandru Brădățan, Viorica Macovei, Ștefan Eșanel, Grigore Gherman, Misha și Andreea Bănică au încins atmosfera, iar spectacolul, per ansamblu, a fost unul pe placul tuturor pipirigenilor, de la cel mai mic la cel mai mare.

Dragi pipirigeni, vă doresc tuturor multă sănătate, să vă dea Dumnezeu pace și liniște sufletească, să aveți realizări atât personale, cât și profesionale.

La mulți ani tuturor pipirigenilor, oriunde s-ar afla!

La mulți ani, Pipirig!„, a transmis Vasile Dorneanu, primarul comunei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate