Demersuri de succes/ Drumuri bune spre comuna PIPIRIG [VIDEO- DN 15B]

2

Turiștii care ajung prin Ținutul Neamțului au plăcuta surpriză a de circula pe drumuri reabilitate. Este și cazul DN15B, mai precis tronsonul care face legătura între satul Pluton, comuna Pipirig și centrul Humuleștiului lui Creangă din orașul Târgu Neamț.

Aici, de la sfârșitul lui iulie, se execută lucrări de reparație cu mixtură asfaltică. Deja s-a ajuns cu asfaltarea în mijlocul Pipirigului, iar locuitorii se declară mulțumiți de  noile condiții de circulație create.

Veți spune, bineînțeles, că e DN- Drum Național, și investiția ține de “forțele” de la București. Vă contrazicem, parțial. Fără demersurile initiate de factorii locali și județeni, nimic nu ar fi posibil. Mai pe românește, ce treabă ar avea X de la Compania Națională de Drumuri să dea bani pentru un tronson de pe Valea Ozanei, și nu din altă parte, dacă primarii din zonă și președintele Consiliului Județean Neamț nu l-ar fi convins că e o investiție într-adevăr benefică?!

După cum spunea nu demult și Ionel Arsene, „(…) pentru a avea prioritate la finanțare, în condițiile în care toate județele au nevoie de drumuri bune, trebuie să ceri și să insiști! Este ceea ce fac eu: mă duc și insist. Cum spuneam, am teancuri de solicitări pe bancheta mașinii! În cele din urmă, se dovedește că județul nostru contează!„.

Așadar, drumurile noastre toate, fie ele locale, județene ori naționale, sunt și vor continua să fie modernizate doar prin implicarea activă a primarilor din zonă și a oficialităților județene. Pentru ca noi, toți nemțenii (și nu numai), să circulăm în condiții de siguranță!

„Ca primar, depui toate eforturile pentru a avea o infrastructură bună în comuna ta. Văzând că domnul președinte Ionel Arsene a modernizat aproape întreaga infrastructură de drumuri județene, i-am solicitat să ajute și comuna Pipirig care nu are niciun drum județean, dar este traversată  de drumul național 15B pe o lungime de peste 20 de km, trecând prin cinci sate: Leghin, Stânca, Pîțîligeni, Dolhești și Pluton, mai ales că acest drum național n-a mai fost reabilitat de vreo 12-13 ani.

Erau zone în care drumul se deterioarase foarte tare, se îngustase și, în condițiile unui trafic atât de intens cum este astăzi, crea probleme majore în ceea ce privește siguranța traficului.

 De aceea, vreau să-i mulțumesc domnului președinte pentru că a ținut cont de solicitarea noastră și a întreprins toate demersurile la Compania Națională de Drumuri, astfel încât au început lucrările de reabilitare și, în doar câteva săptămâni, deja s-a turnat mixtură asfaltică pe circa 10 km, de la Leghin până în centrul Pipirigului.

Îi rog pe cetățenii din comuna Pipirig să dea dovadă de înțelegere în ceea ce privește disconfortul produs, mai ales că acest lucru nu va dura mult, fiindcă se lucrează într-un ritm extrem de bun, iar apoi vom avea un drum complet modernizat”, transmite Vasile Dorneanu, primarul comunei Pipirig.

Ștefana B.

2 Comentarii
  1. Niță Vasile spune

    Bună ziua,Domnii care se laudă cu asfaltări de bună calitate,ar trebui să se inspire din Ardeal , unde drumurile sunt destul de late,accesibile în același timp autovehiculelor ,bicicletelor ,cât și pietonilor ,nu ca la noi unde bicicliști și pietonii sunt obligați să circule pe Șanț.

  2. brustureanu spune

    tot criticam PSD ca nu ar face nimic prin tara aceasta dar lucrurile sau cam miscat de cand liderul dragnea a fost oprit un pic la odihna ,asa cum este viorica dancila ia pus pe subordonati la treaba , oricum sunt mai buni decat guvernul ciolos care nu facut nimic pentru tara !!! de vine pnl cu orban la guvernare atunci sa vedeti ca dezastru o sa fie , sunt numai pentru ei !!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate