Deputatul Andrușcă, întrebări întrebătoare adresate ministrului propus la Economie

0

Dănuț Andrușcă, deputat de Neamț și fost ministru al Economiei, a arătat astăzi, prin câteva întrebări-cheie, cât de puternic scârțâie planurile Guvernului Orban pentru România, sau cel puțin pentru activitatea ministerului pe care el însuși l-a condus nu demult.

Iată întrebările pe care deputatul Andrușcă le-a adresat lui Virgil Popescu, ministrul desemnat al Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri în Guvernul Orban:

  1. Dle Ministru, am văzut extrem de puține măsuri concrete propuse pentru ceea ce reprezintă în prezent activitatea Ministerului Economiei – industria minieră non-energetică, industria de apărare și administarea companiilor din portofoliu. Vreau să știu dacă vă veți dedica atenția doar asupra energiei, mediului de afaceri și turismului și veți ignora componenta actuală a activității Ministerului?
  2. Vorbiți despre reorganizarea ROMARM și despre faptul că filialele trebuie să devină societăți comerciale cu acționar unic statul român, iar ROMARM să devină casă de comerț. Dar acest lucru se întâmplă deja: filialele ROMARM sunt societăți comerciale pe acțiuni. Mai concret, ce doriți să faceți? Pentru că pare că vreți să păstrați lucrurile exact așa cum sunt în prezent.
  3. În Programul de Guvernare nu este menționat niciun cuvânt despre industria minieră (energetică și non-energetică) și nici despre industria constructoare, de mașini sau de nave, nu știu dacă știți, dar statul român este acționarul majoritar la Șantierul Damen Mangalia. Ce vreți să faceți cu aceste industrii sau cu angajații care lucrează în aceste sectoare?

Totusi, Virgil Popescu a primit aviz favorabil în comisiile reunite ale Parlamentului…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate