Primarul Daniel Harpa, mesaj către profesori:

3

Creșterea salariilor profesorilor, care ar fi trebuit să aibă loc de la 1 septembrie 2020, nu este prevăzută în proiectul de rectificare bugetară propus de Ministerul Finanțelor.

Vineri, 14 august, premierul Ludovic Orban a declarat că amânarea creșterilor salariale ale profesorilor a fost necesară pentru că banii prevăzuți inițial în buget pentru acest lucru trebuie folosiți pentru alte cheltuieli.

Daniel Harpa, primarul orașului Târgu-Neamț și-a exprimat opinia cu referire la acest subiect. Iată ce transmite dascălilor:

Stimați profesori, e un moment în care mă simt dator să mă solidarizez cu dumneavoastră în situația cel putin umilitoare în care v-a aruncat cu nonșalanță guvernul Orban! Îmi cunoașteți respectul și prețuirea pe care vi le port și tocmai din acest motiv vreau să știți că mi se pare de neacceptat ceea ce se vi se întâmplă acum!

„Am renunțat la măririle salariale din educație pentru a face față provocărilor generate de epidemie…” este declarația domnului Orban, care nu a înțeles nici după atâtea luni de luptă cu pandemia că învățământul în sine a devenit una dintre marile provocări ale pandemiei! Dl prim-ministru liberal nu este nici măcar conștient că din toamnă profesorii vor fi împovărați cu o răspundere în plus: sănătatea și viața copiilor noștri! După ce a promis că școlile vor fi în siguranță, guvernul liberal a dat această sarcină școlilor, profesorilor, adică celor pe care declară cu inconștiență și tupeu că nu mai are bani să-i plătească așa cum prevede propriul buget înșelător și mincinos!

Sunt alături de dumneavoastră și vă asigur că printr-o politică a respectului față de oameni, vom putea repara moral și financiar această nedreptate!

3 Comentarii
  1. Lecu spune

    cam…nu va ajunge? intreb…dvs…ce nu ma intrebati?….A…EU RASPUND……DVS?….

    1. Yoyo spune

      Vorbește în punga și apoi trimiteți mesaj Lecu sau cum te – ai numi

  2. Mariam StefanDacă spune

    Ce legătură are harpa cu profesori?la ce analfabeti are in jur lui nu cred ca il doare in c de ei

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate