A fost inaugurat noul sediu al Primăriei comunei Vânători- Neamţ

2

primarie-vanatori-neamtJoi, 8 decembrie, a fost inaugurat noul sediu al Primăriei comunei Vânători- Neamţ, construit cu fonduri pe celebra Ordonanță 28 (ordonanța Dragnea).

Invitaţii la eveniment au fost primiţi de către oficialităţile comunei în mod tradiţional, cu pâine şi sare. Printre oaspeţi s-au numărat Dan Andruşcă– consilier judeţean şi candidat din partea PSD Neamţ pentru Camera Deputaţilor, Vasile Nica- consilier judeţean, Neculai Nastasă- primarul comunei Agapia şi alte oficialităţi din zonă.

Aşa cum obişnuiesc creştinii, un impresionant sobor de preoţi a oficiat o slujbă religioasă cu acest prilej, după care noul sediu administrativ din Vânători a fost sfinţit. Dintre feţele bisericeşti preyente îi amintim pe stareţul Vichente de la Mănăstirea Secu, arhim. Mihai Daniliuc- egumenul Schitului Vovidenia, pr. Ioan Mihoc- directorul Seminarului Teologic   Liceal Ortodox „Veniamin Costachi“ de la Mănăstirea Neamţ, pr. Nicolae Axentioi- noul protopop de Târgu Neamţ.

sursa foto: facebook Dan Andruşcă
sursa foto: facebook Dan Andruşcă

Până nu demult, funcţionarii publici din Vânători- Neamţ îşi desfăşurau activitatea într-o clădire veche de aproape 100 de ani, un fost hambar al Mănăstirii Neamţ. Clădirea a fost demolată, iar pe parcursul lucrărilor de construcţie a noului sediu angajaţii şi-au continuat activitatea în locaţia din spatele fostei primării.untitled

Potrivit informaţiilor disponibile pe site-ul oficial al Primăriei Vânători-Neamţ, proiectul de construire a unui sediu nou a fost finanţat de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), prin Programul Național de Dezvoltare Locală, Subprogramul „Modernizarea satului românesc”. Implementat în perioada 18 noiembrie 2014- 31 decembrie a.c., proiectul are o valoare totală de 597.146 euro, din care 530.332 euro au venit din partea MDRAP.

Noua Primărie a comunei Vânători Neamţ beneficiază de un spaţiu generos, fiind construit pe o suprafaţă de peste 420 mp. La parter sunt situate serviciile Asistenţă Socială, Relaţii cu Publicul, Caserie, Poliţia Comunitară, Achiziţii Publice, Urbanism, Cadastru, Contabilitate ş.a. La etaj au fost repartizate birourile primarului şi viceprimarului,  Sala Consiliului Local, Secretar, Starea Civilă, Arhivă, Servicii Apă şi Canalizare, Bucătărie, Reteaua Informatică şi de Telefonie.

Felicitări pentru inaugurarea noului sediu! Mulţumiri primarului Adriana Petrariu, care, mai mereu, omite să invite şi jurnaliştii ziartarguneamt.ro la astfel de evenimente, în ciuda faptului că suntem singura publicaţie dedicată în special locuitorilor din Târgu Neamţ şi comunele limitrofe.

Andreea Trăsnea

2 Comentarii
  1. Popa SIA spune

    Eu nu inteleg un lucru, cum e cu smerenia asta la preoti, adica Parintele Mihail se smereste si sta in spate de abia se vede, iar Stanica se baga in fata de parca ar fi invitatil principal! Ce legatura are el cu comuna Vanatori si stampila primariei?

  2. tomi spune

    dar cu campusul ala de la vanatori vizavi de parcul cu 700 de banci 2 salcii si 900 de balarii :)) inceput si lasat in paragina cum ramane tanti ? si cu totzi agaricii care repede taiati pamblica unei noi locatii in prag de votare , shi frumoshi mai santetzi breee !!! o sa ramaneti singuri sa va vodati intre voi intro buna zi !!! aveti noroc de sarmanii babaci ..care mai sant si abia se mai tarie pe drumuri .. pun botul la o galeata si o bricheta …tinerii sau dus nene/tanti ..hai pa

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate