Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
vineri 19 aprilie 2019
 • :
 • :

A fost lansată monografia comunei TIMIȘEȘTI, printre cele mai complexe și bine documentate din Neamț

Recent, a avut loc lansarea monografiei comunei Timișești, Neamț. Lucrarea se poziționează printre cele mai complexe și bine documentate monografii din județ.

Evenimentul s-a desfășurat la Centrul Cultural, în prezența primarului Vasile Mărculeț și a altor personalități marcante din Timișești.

Editarea și tipărirea volumului sub numele „Timișești. Monografie/ În satele medievale Timișești, Dumbrava, Plăieșu, Preutești și Zvorănești, de unde pleacă lungul drum al apei către Iași” a fost posibilă prin intermediul unui proiect finanțat de  Consiliul Județean Neamț.

Autorul monografiei este colonelul (r) Grigore Radoslavescu. Jurnalist și scriitor militar, este autor istoric specializat la Mitropolia Moldovei și Bucovinei în conceperea, redactarea, editarea și tipărirea de monografii și lucrări istorice cu caracter de popularizare a rolului culturii în societatea românească de-a lungul veacurilor.

Cartea care circa 600 de pagini și este structurată în 11 capitole bine echilibrate și proporționate, care dau substanță științifică lucrării și acoperă toată problematica acestei comune nemțene, cu mari tradiții istorice și culturale.

Monografia comunei Timișești a fost tipărită în 350 de exemplare, care vor fi distribuite gratuit. La început, include texte de întâmpinare și introducere a cititorului în conținutul lucrării, unul dintre ele fiind scris de către actualul primar al comunei, Vasile Mărculeț. La final, apare și un rezumat însoțit de ilustrații prin care se promovează comuna și județul Neamț.

„Lansarea monografiei comunei Timișești a fost încununarea unui proiect de suflet, pe care l-am început cu mulți ani în urmă.

S-a muncit foarte mult, cu pasiune, cu studiu și determinare, s-a lucrat în echipă și mulțumesc pe această cale tuturor celor implicați în făurirea acestei lucrări, dascălilor, preoților, copiilor, celor care ne-au pus la dispoziție documente, domnului col. Grigore Radoslavescu, doamnei biblotecar Dana Iacob.

În numele tuturor locuitorilor, mulțumesc Consiliului Județean Neamț și domnului președinte Ionel Arsene, pentru sprijinul oferit și pentru finanțarea acestui proiect”, a transmis primarul Vasile Mărculeț.

 „Timișești. Monografie/ În satele medievale Timișești, Dumbrava, Plăieșu, Preutești și Zvorănești, de unde pleacă lungul drum al apei către Iași” este o lucrare complexă, îndelung așteptată atât de specialiști, cât și, mai ales, de locuitorii comunei, de cei care îndrăgesc aceste meleaguri și vor să-i cunoască istoria, să afle informații interesante despre trecutul așezării nemțene și pot să-și facă o impresie imediată despre felul în care a evoluat, despre oamenii care l-au locuit.

Andreea T.
2 comentarii la “A fost lansată monografia comunei TIMIȘEȘTI, printre cele mai complexe și bine documentate din Neamț

 1. Maria Coman

  Ma bucur nespus de mult cind vad ce lucruri minunate se intimpla pe meleagurile copilariei mele♥️ Va rog vreau si eu un exemplar daca se poate. Multumesc frumos ♥️♥️♥️

  Raspunde
 2. Romica Amariei

  Buna treaba! Sunt foarte curios sa o citesc ,este comuna in care m-am nascut si in care cat de curând voi reveni.As dori sa cumpar si eu un exemplar .Daca nu se poate am sa o caut la biblioteca .TOT INAINTE CU FAPTE FRUMOASE !Multumesc si eu celor ce s-au ostenit a ne face cunoscut trecutul comunei noastre.

  Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *