A fost sărbătoare mare pe Valea Ozanei, la Pipirig (FOTO/ VIDEO)

0

Duminică, 27 august, a avut loc Ziua comunei Pipirig. Sub genericul „SĂRBĂTOARE PE VALEA OZANEI”, manifestările pregătite de Primărie și Consiliul Local, în parteneriat cu Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț, s-au desfășurat în Centrul Civic al localității nemțene, de la ora 13.00.

Ca în fiecare an, Ziua Comunei Pipirig a fost un prilej de promovare a talentelor locale, a meșterilor populari și a tradițiilor strămoșești, dar și de premiere a cuplurilor care împlinesc 50 de ani de căsătorie, sub denumirea „Nunta de aur”. De asemenea, momentul festiv a fost o ocazie de a felicita și recompensa părinții copiilor născuți în perioada septembrie 2022 – august 2023, și de a recunoaște excelența elevilor de la Liceul Tehnologic „Ion Creangă” Pipirig și ai școlilor arondate din comună, care au obținut rezultate deosebite la examenele naționale și la competițiile școlare.

E zi de sărbătoare în comuna noastră: Sărbătoare pe Valea Ozanei- așa cum sugestiv am denumit noi acest eveniment, pentru că ne adunăm cu toții aici pentru a ne sărbători pe noi, pipirigienii, toți cei care gândim, simțim, trăim și iubim această frumoasă localitate.

Da, comuna Pipirig este o localitate frumoasă, binecuvântată de Dumnezeu, mai ales prin acest aspect de cetate naturală, este o comună cu oameni vrednici și gospodari, o comună într-o continuă, vizibilă, spun eu, și consistntă dezvoltare. (…)

Trebuie să lăsăm deoparte supărările, grijile, necazurile și să ne bucurăm cu toții că astăzi sunt alături de noi vecinii, prietenii și concetățenii noștri veniți acasă, care lucrează în străinătate. Cu toții suntem pipirigeni și cu toții trebuie să ne bucurăm de această sărbătoare.

În ceea ce mă privește, în calitate de primar al comunei Pipirig vă asigur că îmi pun în slujba dumneavoastră toată energia, puterea, priceperea pentru ca, așa cum spuneam și mai devreme, comuna noastră să se dezvolte încontinuu.

Vă urez multă sănătate, să aveți pace și liniște sufletească, împliniri.

La mulți ani tuturor pipirigenilor. La mulți ani, Pipirig!

a declarat în mijlocul comunității locale primarul comunei Pipirig, Vasile Dorneanu.

Pe scenă, alături de talentele locale, au urcat artiști renumiți, precum Ansamblul Ștefan Vodă din Căpriana, R. Moldova, Ansamblul Floricică de la Munte, Mihaela Gurău, Margareta Clipa, Anda Adam, Simona Nae.

Alături de organizatori și localnici, au fost prezenți și reprezentanți ai autorităților locale și județene: Daniel Harpa- președintele PSD Neamț și primar de Târgu-Neamț, Ioan Asaftei- președintele CJ Neamț, Adrian Păduraru- vicepreședintele CJ Neamț, prefectul Adrian Niță, primarii comunelor Vânători Neamț și Țibucani.

M-am bucurat să fiu prezent în mijlocul pipirigenilor, la invitația colegului meu social-democrat, primarul Vasile Dorneanu.
Aprecieri întregii echipe, pentru buna organizare a acestui eveniment, dar și pentru numeroasele investiții prin care dezvoltă aceste plaiuri nemțene!

Vă asigur de toată susţinerea noastră pentru implementarea proiectelor care vizează dezvoltarea comunității, dar și cele care ajută la păstrarea tradiţiilor și a obiceiurilor locale.
La mulți ani cu bine, Pipirig!

a declarat președintele PSD Neamț și primarul orașului Târgu Neamț, Daniel Harpa

Buna desfășurare a evenimentului a putut fi posibilă și cu implicarea Jandarmeriei Neamț, a IPJ Neamț și a Serviciului Județean de Ambulanță Neamț.

Eforturile autorităților locale, sprijinul artiștilor și implicarea activă a localnicilor au făcut ca Ziua Comunei Pipirig să fie o sărbătoare autentică, ce a unit comunitatea într-un moment de bucurie și mândrie pentru tradițiile și valorile lor. Frânturi din Sărbătoarea de pe Valea Ozanei, ediția 2023, puteți urmări în materialul video de mai jos:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate