A fost sărbătoare pe un colț de rai, AGAPIA

0

Duminică, 1 septembrie a fost zi de sărbătoare pe colțul de rai nemțean numit Agapia.

Ajunsă la ediția a VI-a Ziua comunei a reunit la Stâna Turistică locuitori de toate vârstele și fii ai satului veniți acasă de pe meleaguri îndepărtate pentru a petrece și a culege amintiri frumoase alături de familie ori prieteni.

La manifestările organizate de Primăria și Consiliul Local Agapia, cu sprijinul Consiliului Județean (CJ) Neamț și al Centrului pentru Cultură și Arte Caermen Saeculare, au participat și oficialități locale și județene. Îi amintim aici pe Ion Asaftei- vicepreședintele CJ Neamț, Daniela Soroceanu- prefectul județului, primari din comunele învecinate, consilieri județeni și locali.

Astăzi este ziua noastră! O zi în care trebuie să uităm de supărări, de tristețe. O zi în care ar trebui să ne simțim bine, să socializăm și să ne înveselim (…) La muli ani! , a spus Neculai Adrian Nastasă în deschiderea activităților.

Și cum Agapia este o localitate binecuvântată de Dumnezeu, preoții din comună au oficiat slujba de TE Deum, spre liniștea sufletească a tuturor celor prezenți.

La ceas de sărbătoare, locuitorii si autoritățile locale au primit urări de bine și sănătate din partea oficialităților prezente, iar mai apoi au fost sărbătorite și premiate cuplurile împlinesc 50 de ani de căsnicie. De asemenea, organizatorii au oferit premii și pentru copiii născuți în anul 2018, dar și pentru elevii din comună care s-au remarcat prin rezultate deosebite la învățătură.

Manifestarea cultural-artistică „Un colț de rai: Agapia -leagăn de spiritualitate și cultură românească„ a continuat cu cânt, joc și voie bună. Pe scena special amenajată au urcat pentru a cânta și încânta nume precum Ovidiu Komornic, Mihai Trăistariu, Provincialii, Nelly Ciobanu, Adriana Ochișanu, Ansamblurile folclorice Ozana din Târgu Neamț și Floricică de la munte din Piatra Neamț.

Un moment inedit în zi de sărbătoare a oferit agăpienilor Ansamblului etnofolcloric Plăieșii din Republica Moldova.

Cu prilejul Zilei comunei, cei ajunși pe platforma de la Agapia au putut admira (și cumpăra) produsele expuse în cadrul Târgului Meșterilor populari, din Agapia, Vânători și Humulești. Nici gusturile și aromele ce fac special preparatele de pe Valea Ozanei nu au lipsit, fiind regăsite în bucatele preparate la Ceaunul Fermecat.

Peste ediția de anul acesta a „plouat” spre seară cu artificii, iar toți cei care au dat curs invitației au plecat spre casele lor cu amintiri frumoase și noi experiențe plăcute oferite de organizatorii manifestării „Un colț de rai: Agapia -leagăn de spiritualitate și cultură românească”.

La mulți ani, Agapia!

Radu Ciubotaru

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate